Yeni Bir Okul, Yeni Bir Ders Yılı

Hazırlık Sınıfı öğrencilerimize bugün kapılarımızı açtık

Hazırlık sınıfı öğrencilerinin okul hayatlarındaki belki de en önemli günü için bugün özel bir karşılama programı düzenlendi.
Sabahın erken saatlerinde lise hayatlarının ilk gününde tüm hazırlık öğrencileri heyecanla büyük avluda bir araya geldiler. Onlara, velileri ve herkesle ilgilenen tüm Saint Benoît eğitim kadrosu eşlik etti.

Karşılama Konuşmaları ve Yeni Sene İçin Umut Dolu Sözcükler

Törende okul müdürümüz Sébastien Masin öğrencilere, oldukça motive edici bir konuşmayla seslendi ve yeni öğrencilerimizle ilk defa bir araya gelmenin mutluluğunu dile getirdi. 1 Eylül Cuma günü okula başlayan Hazırlık sınıflarımıza hitaben Saint Benoît’nın tüm eğitim kadrosunun bu beş yıllık eğitim sürecininin her adımında onların yanında olacağının altını çizdi. Tören, Türk Müdür Başyardımcısı Serhat Yalamanoğlu’nun konuşması ile devam etti. Serhat bey, konuşmasında, tüm yeni öğrencilere kendisinin de mezunu olmaktan her zaman gurur duyduğu çok ayrıcalıklı bir kurumun öğrencileri olarak bu günün hayatlarındaki önemini belirtti ve velilere onları Atatürk’in izinde, laik ve demokratik Türkiye’nin bekçileri olarak yetiştireceklerinin sözünü verdi.   Son olarak Hazırlık Sınıfları Müdür Yardımcısı Murat Balkış, öğrencilere ve velilere hitaben yaptığı konuşmada, Hazırlık sınıfının öneminden bahsetti ve öğrencilerin bu sene öğreneceklerinin lise hayatlarının temelini oluşturacağının üstünde önemle durdu.

Zengin ve Çeşitli Bir Program

Törenin ardından velilerimiz, kendileriyle Hazırlık sınıfı hakkında önemli bilgilerin paylaşıldığı bir toplantıya katıldılar. Toplantıda branş öğretmenleri kendilerini velilerimize tanıttılar, Zümre Başkanlarımız ile seviye koordinatör öğretmenlerimiz ders içerikleri hakkında velilerimizi bilgilendirdiler ve Hazırlık Sınıfları Müdür Yardımcımız velilerimizle bir takım bilgileri paylaştı. Toplantının bir bölümünde Hazırlık Sınıfları Psikolojik ve Rehber Danışman öğretmenimiz Nihan hanım velilerimizle bir araya geldi. Bu buluşmada Nihan hanım, velilerimizle, yeni bir okula başlayıp, yeni bir sosyal çevreye adım atan öğrencilerimizin uyum süreci ve bu süreci velilerimizle işbirliği halinde nasıl kolaylaştırabileceğimiz hakkında  bilgiler paylaştı. Bu sırada ise öğrencilerimiz, sınıf öğretmenleri  ile sınıflarına çıkıp, aldıkları ilk pratik bilgilerin ardından kısa bir okul turu yaptılar. Toplantı sonrasında büyük avluda velilerimizle buluşan öğrencilerimiz, önümüzdeki 5 sene boyunca evlerinden daha çok vakit geçirecekleri yeni okullarından, ilk günün heyecanı ve mutluluğunu yüzlerinde taşıyarak ayrıldılar.

Törenin ve veli bilgilendirme toplantısı yayını için BURAYA tıklayınız!

Veli bilgilendirme toplantısında paylaşılan sunum için BURAYA tıklayınız!

Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz, önümüzdeki haftadan itibaren düzenlenecek “Kaynaştırma Günlerinde” ki, farklı etkinlik ve oyunlarla ve “Okulda Bir Gece” etkinliğinde Cennet Bahçesinde kamp kurarak birbirlerini daha yakından tanıyacak, ömür boyu sürecek arkadaşlıklarının temelini atacaklar…

Tüm öğrencilerimize sağlıklı, keyifli ve başarıyla dolu güzel bir ders yılı diliyoruz.

Aramıza hoş geldiniz!