Hazırlık Sınıfları kontenjanımız dolmuştur. 21 Ağustos tarihinde başlayacak Nakil Döneminde kontenjan açılması durumunda sitemizden duyuru yapılacaktır. Bilgi için 0533 810 57 81 numaralı telefondan Suzi Hanım ile konuşabilirsiniz.

Üniversiteye Doğru: Geniş Kapsamlı, Önemli bir Proje

Liseden Üniversiteye, Üniversiteden Meslek Hayatına!

Saint Benoît Lisesi Rehberlik Servisi, Hazırlık sınıfından başlayarak Lise 4. sınıfa kadar tüm öğrencilerimizi kapsayan önemli bir proje gerçekleştiriyor.
“Üniversiteye Doğru” adlı bu projeyle öğrencilerimizin kendilerini tanımalarına, üniversite ve meslek seçimi yolunda kendilerine ve hedeflerine uygun tercihler yapmalarına destek olunmaktadır.

“Üniversiteye Doğru” projemiz birbirini takip eden ve tamamlayan 3 etaptan oluşmaktadır:

▪ Hazırlık sınıfı:

Kendini Tanıma Aşaması
Yeni bir okula başlayan Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz, kendilerini ve okulu keşfetme evresinde, yetişkinliğe adım atıp kendilerini tanımayı öğreniyorlar. Bu nedenle, “Kendini Tanıma”, projemizin ilk ve en önemli etabını oluşturuyor.

▪ Lise 1. sınıf:

Kendini ve Branşları Tanıma Aşaması
Lise 1. sınıfta öğrencilerimiz, “liseli olma” sorumluluklarıyla karşı karşıya kalıp, yeni branş dersleriyle tanışıyorlar. Buna paralel olarak bu yıl boyunca ilgi ve yeteneklerini keşfetmeyi sürdürüyorlar. Aynı zamanda artan ders çeşitliliğiyle öğrenciler kariyer yollarını çizme aşamasında iyi oldukları alanlara dair farkındalık kazanıyorlar.

▪ Lise 2. sınıf:

Meslek Seçimi ve Uzmanlaşma Aşaması
Lise 2. sınıfta öğrencilerimiz, sunulan mesleki envanterler, karar vermeye yönelik gerçekleştirilen etkinlikler ve çeşitli sektörleri deneyimleme fırsatı elde ederek, Lise 3 seviyesinde okuyacakları dersleri bilinçli şekilde seçiyorlar. Kariyer planlamalarının bu aşamasında “Kendini Tanıma” ile “Meslek Seçimi ve Uzmanlaşma” etapları birlikte gerçekleştirilmiş oluyor.

▪ Lise 3. sınıf:

Meslek Seçimi ve Uzmanlaşma / Üniversite Seçimi Aşaması
Lise 3. sınıfta öğrencilerimiz, sahip olmak istedikleri meslek ve seçmek istedikleri üniversite hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Yurt içi ve yurt dışındaki eğitim ve iş imkanları ile birlikte, kendilerine sunulan farklı seçenekleri araştırmayı ve tanımayı öğreniyorlar.
“Üniversite Seçimi” etabı da bu sene bir önceki etaplara ekleniyor.

▪ Lise 4. sınıf:

Üniversite Seçimi Aşaması
Lise 4. sınıf, önceki yıllar boyunca yapılan Rehberlik çalışmalarının birikiminden yararlanılarak hedeflerin netleştirildiği, seçeneklerin değerlendirildiği bir yıldır. Yurt içi ve yurt dışı üniversite ve bölüm alternatiflerini değerlendiren öğrencilerimiz, gerekli hazırlıkları yapmakta ve üniversite başvuru süreçlerini takip etmektedir.

Rehberlik Servisi, tüm bu aşamalarda öğrencilerimizin bireysel ihtiyaçlarına uygun şekilde takip etmektedir.

“ÜNİVERSİTEYE DOĞRU” PROJESİ

(tıklayınız)