Üniversiteye Doğru: Geniş Kapsamlı, Önemli bir Proje

Liseden Üniversiteye, Üniversiteden Meslek Hayatına !

Saint Benoît Lisesi Rehberlik Servisi, Hazırlık sınıfından başlayarak Lise 4. sınıfa kadar tüm öğrencilerimizi kapsayan önemli bir proje gerçekleştiriyor.

Öğrencilerimizin
1. Lise yıllarından sonra akılcı bir şekilde hedeflerine yönlenmelerine,
2. Beklentilerine uygun mesleki bir yol seçmelerine,
3. İş hayatlarını oluştururken onları başarıya giden yolda bilinçlendirmeye yönelik “Üniversiteye Doğru” adlı bu proje, uzun soluklu bir düşünce sürecinin sonucu olarak ortaya çıktı.

Görevimiz :

• Temelinde yenilikçi, belirli ve öğrenciye uygun konular olan bir yönlendirme projesi hazırlamak,
  • 5 seneye yayılan makul ve mantıklı bir eğitim süreci oluşturmaktır.

Üniversiteye girişe hazırlık uzun soluklu bir maratondur.
Bu nedenle bu geniş kapsamlı proje üç etaptan meydana gelmektedir.

Projemizin adı : « Üniversiteye Doğru ».

Projemiz birbirini takip eden ve tamamlayan 3 etaptan oluşmaktadır :

▪ Hazırlık sınıfı : Kendini tanıma aşaması No 1

Yeni bir okula başlayan Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz, bu keşfetme evresinde, yeni arkadaşlar ediniyorlar, yetişkinliğe adım atıp kendilerini tanımayı öğreniyorlar.
Bu nedenle, “Kendini tanıma”, projemizin ilk ve en önemli etabını oluşturuyor.

▪ Lise 1. sınıf : Kendini tanıma aşaması No 2

Lise 1. sınıfta öğrenciler, yeniliklere uyum sağlayıp farklılıklarını ifade ediyorlar. Buna paralel olarak kendilerini keşfetmeyi sürdürüyorlar.
Aynı zamanda “liseli olma” sorumluluklarıyla karşı karşıya kalıp, yeni derslerle tanışıyorlar.
“Kendini tanıma” etabı bu sene de önemli ve devam ediyor.

▪ Lise 2. sınıf : Meslek seçimi ve Uzmanlaşma aşaması

Lise 2. sınıfta öğrencilerimiz kariyer planlamalarına göre okuyacakları dersleri seçiyorlar.
“Kendini tanıma” ve “Meslek seçimi ve Uzmanlaşma” etapları eğitimlerinin bu döneminde onlar için çok önemli.

▪ Lise 3. sınıf : Üniversite seçimi aşaması No 1

Lise 3. sınıfta öğrencilerimiz ileride yapmak istedikleri meslek hakkında bilgi sahibi olup, yurt dışında bu mesleklerle ilgili iş imkanlarını ve kendilerine sunulan farklı seçenekleri tanımayı öğreniyorlar.
Bu yılda “Üniversite seçimi” etabı bir önceki etaplara ekleniyor.

▪ Lise 4. sınıf : Üniversite seçimi aşaması No 2

Lise 4. sınıfta öğrenciler harekete geçip hedefledikleri mesleklere yöneliyorlar.
Kapasitelerini geliştiren öğrencilerimiz, Lise 4. sınıfta eğitimlerini yurt dışında sürdürme seçeneklerini de değerlendirip, tercih ettikleri üniversitelerde okuma hakkını elde edebilmek için çalışıyorlar.

Lise 4. sınıf, önceki 4 yıl boyunca yapılan bütün çalışmanın son haline geldiği ve sentezinin yapıldığı bir yıl.

Artık öğrencimiz meslek seçiminin son aşamasına gelmiştir.
Biz de, sürekli yanında olarak, ona bu seçiminde yol göstermek amacıyla yardımcı olmaktayız.

Amacı, günümüzün getirdiği değişikliklere ayak uydurmak olan projemiz, İş Dünyası’ndaki gelişmeler ışığında kendini sürekli yenileyecektir. Öğrencilerimiz ve velilerimizin desteğiyle her geçen yıl projemizi daha iyi bir hale getirmeyi umuyoruz.

“ÜNİVERSİTEYE DOĞRU” PROJESİ

(tıklayınız)