Ulusal Egemenlik 101 Yaşında

Türkiye Büyük Millet Meclisinin Açılışının 101. Yılını Kutluyoruz

Türk halkının 1919 yılında işgale karşı kendi kaderini tayin etmek için başlattığı mücadelenin en önemli kilometre taşlarından olan 23 Nisan1920, ulusal egemenliğimizi tüm dünyaya ilan ettiğimiz önemli bir tarihtir.
Bağımsızlığın önemini çok iyi kavramış, bunu bir ulus için olmazsa olmaz gereklilik olarak kabul etmiş bir kadro, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni resmen açarak Kurtuluş Savaşı’nın bu meclis eliyle yürütülmesini sağlamıştır

Bu yıl 101. Yıldönümünü kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan dolayısıyla hazırladığımız törenimiz 23 Nisan 2021 Cuma gününden itibaren BURADAN izlenebilir.

Adım Adım Cumhuriyete Doğru

Saint Benoît Lisesi öğrencileri 19 Mayıs 2019’dan başlayarak okul dışında ve oklul içinde yapılan çeşitli etkinlikler konferanslar paneller yoluyla Kurtuluş Savaşı’nın önemli tarihlerini anıyor. Bu etkinliklerin amacı Milli Mücadelenin zorluklarını hatırlatıp önemini vurgulamak.

Bu çerçevede Mustafa Kemal Paşa’yı 16 Mayıs 2019’da sembolik olarak Samsun’a uğurladığımız Bu törenle ilgili makaleye BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bu yıl da, 23 Nisan vesilesiyle; Hazırlık L1, L2 ve L3 sınıflarından öğrencilerimizin oluşturduğu  bir komite, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doktor Tuğba Eray Biber ile bir söyleşi gerçekleştirdi 100. yılında İnönü ve Eskişehir-Kütahya Savaşlarının konuşulduğu söyleşiye BURADAN ulaşabilirsiniz.