Üç dilli eğitim

"Dünya Vatandaşı Yetiştiriyoruz"

Dünyamız giderek küçülüyor ve eskisinden çok daha hızlı dönüyor. Kültürler birbirileriyle çok daha fazla etkileşim içinde. Okulumuz bu yeni dünyayla rahatça iletişim kuracak, çok yönlü bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.
Bu amaca ulaşmanın birinci koşulu, öncelikle Türkçeye hakim olmak çünkü anadiline vakıf bireylerin diğer dilleri de rahatça kullanabileceğini biliyoruz.

Dünya vatandaşı bireyler yetiştirme amacımız doğrultusunda başta Fransızca ve İngilizce eğitiminin yanı sıra kulüp çalışmalarıyla üçüncü bir dili de öğrencilerimizin hayatına sokuyoruz.

Okulumuzun temel eğitim dili olan Fransızca evrenselleşmiş bir düşünce sistematiğini de beraberinde getiriyor. Dünyanın farklı kültürlerine açılan bir kapı olan Fransızcanın, öğrencilerimiz tarafından rahatlıkla kullanılması temel hedeflerimizden biri…

Öğrencilerimiz hazırlık sınıfından itibaren Fransızcayı bol bol pratik yaparak, eğlenerek, yalnızca derslerde değil, sosyal faaliyetlerle, yurtdışı gezileriyle, hayatın içinde öğreniyorlar. Matematik ve fen dersleri de Fransızca yapılıyor.

5 yıllık lise eğitiminin sonunda Saint Benoît Lisesi öğrencileri, Fransız Milli Eğitim Bakanlığı’nın kabul ettiği Fransız Bakalorya’sına denk bir diploma alıyorlar. Güçlük çekmeden gerekli dil yeterlilik sınavlarını geçen öğrencilerimiz üniversite eğitimlerine de rahatlıkla Fransa’da devam edebiliyorlar.

Okulumuz Fransız kültür ve dilinin yaygınlaşmasını sağlayan, Fransa dışındaki ülkelerde mükemmel eğitim kalitesine ulaşmış kurumlara verilen Label FrancEducation sertifikasına da sahip.

21.yüzyılda, iş dünyasında, sosyal ortamda ve teknoloji kullanımında İngilizce iletişim kurmanın önemi yadsınamaz, elbette öğrencilerimizin İngilizce eğitimini de çok önemsiyoruz. Verdiğimiz kapsamlı İngilizce eğitimi sayesinde Saint Benoît mezunlarının önemli bir kısmı üniversitede gerek yurt içi gerekse  İngiltere’den Hollanda’ya, ABD’den Kanada’ya farklı ülkelerde İngilizce olarak eğitimini sürdürüyor.

Saint Benoît Fransız Lisesi, aynı zamanda 2006’dan bu yana resmî olarak Cambridge ve 2022’den beri British Council iş birliği ile IELTS sınav merkezi sorumluluğunu da üstlenmiş durumda.

Saint Benoît’lıların hem kendilerini üç dilde de rahatlıkla ifade edebilmesi hem de topluluk önünde konuşma becerilerini geliştirmesi bizim için çok önemli. Bu amaçla, Birleşmiş Milletler yapısını andıran ve gençlerin çeşitli kurumları temsil ettikleri bir simülasyon modeli olan Model United Nations (MUN), Avrupa Gençlik Parlamentosu, münazaralar, TEDx gibi kulüp etkinliklerine öncelik veriyoruz. Öğrencilerimizin bu çalışmalardaki başarılarını görmekten kıvanç duyuyoruz.

Öğrencilerimiz, Saint Benoît’yı tercih ederek, gerçek birer dünya vatandaşı olmanın en önemli adımını atıyorlar ve bu yolda her an desteklenerek yollarında ilerliyorlar.