Timurtaş Onan’ın Objektifinden ve Lise 2 Öğrencilerinin Gözünden… Paris – İstanbul

Öğrencilerimizin yazılarında N. Hikmet ve J. Prévert ile Doisneau ve Cartier-Bresson’un buluşması !

Fotoğraftan yazıya, yazıdan fotoğrafa : Bu sergide, kimi zaman izleyici ve okuyucu olan ziyaretçi, İstanbul ve Paris kentlerine, Timurtaş Onan’ın ve Lise 2 öğrencilerinin gözünden bakıyor. Velilerimizle şiir dolu bir gece paylaşıyoruz... Öğrencilerin şerefine düzenlenen bir gece !
Bu eğitsel projeyi taçlandırmak için, 26 Mart, saat 18.30’da düzenlenecek olan gecede, öğrenciler kendi yazdıkları metinlerden bir derleme sunacaklar.
Timurtaş Onan’ın fotoğrafları ve öğrencilerin çalışmaları sergi salonumuzda sergilenecek. Sayın Velilerimiz, katılımlarınızı bekliyoruz !

Bu yazı projesine öncelikle fotoğraf incelemeleri yapılarak başlandı. Daha sonra, bu konudaki atölye çalışmaları sayesinde öğrenciler, sanatçının fotoğraf dünyasına girdiler ve her biri bu fotoğraflardan birine kendi yorumunu kattı.

Yaratıcı yazı çalışmaları sırasında öğrenciler, kendi esin kaynakları, kendi zevkleri, kendi yaratıcılıkları doğrultusunda yazma ve fotoğrafları karşılaştırma olanağına sahip oldular.

Yazılan şiirler, öyküler veya tiyatro replikleri, Doisneau, Cartier-Bresson ve Brassaï gibi isimlerden esinlenen sanatçı Timurtaş Onan’ın siyah beyaz çekimlerini görkemli bir şekilde yansıtıyor.

Jacques Prévert ve Nazım Hikmet gibi büyük şairleri örnek alan öğrencilerimizin çalışmalarında şiirsel biçim başta geliyor… Bazı öğrenciler hikayelerini nasıl anlatmak istiyorlarsa, kendi ilhamları ve isteklerine uygun olarak, farklı iki edebi türü, diyalog veya öyküyü seçtiler.

Timurtaş Onan’ın fotoğraflarına bakarken yazılı metinler antolojisini göreceksiniz. Doğal olarak biraz kişisel olan bu seçmeler, öğrencilerimizin yazı, ifade ve yorum kalitelerini ortaya koyuyor.

Timurtaş Onan’ın fotoğraflarının ve esin kaynağı olduğu öğrenci yazılarının yer aldığı bu sergi alanında, ziyaretçilerimizi, İstanbul-Paris’e çift yönlü sanal, sanatsal ve şiirsel bir yolculuğa davet ediyoruz.

Tüm yazarlarımızı tebrik ediyoruz !
Sanatçı Timurtaş Onan’a teşekkür ediyoruz !
Tüm şairlerimizi kutluyoruz !

Bu etkinlik hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayınız :
Timurtaş Onan’ın Gözünden Paris, Beyoğlu ve Sekizinci Sanat