Terra Nostra – Yuvarlak Masa Etkinliği

5 Nisan Çarşamba günü, Saint Benoît Lisesinden 10 öğrenci, sabah erkenden, Pierre Loti Lisesi öğrencileri tarafından 2.si düzenlenen ''Terra Nostra'' , Yuvarlak Masalar etkinliğine katılan iki arkadaşına destek olmak için Fransız Kültür Merkezi’ne gittiler.

”Plastiksiz bir dünya?” başlığını taşıyan ilk münazarada, 11.Sınıf öğrencisi Mert, okulumuzu layıkıyla temsil etti. Oldukça eğitici sunumu sayesinde birçok ilginç bilgi edindik. Örneğin, plastik sözcüğünün, eski Yunanca’daki plastikos (modelini yapma, modellemeyle ilgili) sözcüğünden geldiğini, bu sözcüğün ise tıpkı plasma sözcüğü gibi passein (kalıbını çıkarmak, oluşturmak) fiilinden türediğini biliyor muydunuz?

İkinci masanın gündemindeki soru ise şuydu: ”Kadın olmak nedir?” 12.Sınıf öğrencimiz Aynur, bu sorunun yasalar önündeki boyutuna ışık tutarak, cevaplamamızı sağladı. Etkinlik öncesinde, 10 gün boyunca, bu etkinliğe Defne’nin yardımıyla ciddi bir şekilde çalıştığı gayet hissediliyordu. Aynur, konuya çok hakimdi ve izleyiciler arasından bir kimse katılımcılara bir soru sorduğunda, mikrofonu  alararak rahatlıkla cevap verebiliyordu.

Hiç şüphe yok ki, Saint Benoît Lisesi olarak  önümüzdeki sene de bu etkinliğe katılacağız!

Bunun ilk sebebi, bu etkinliğin Fransız liseleri öğrencileri arasında bir yakınlaşma sağlaması ve tıpkı çok doğru bir biçimde Miray’ın dile getirdiği gibi ”sorunları ele alma konusunda kültürel farklılıkları gözlemlemenin ilgi çekici olması.”

İkinci neden ise, bu etkinliğin, A’dan Z’ye gençler tarafından hazırlanması: Hazırlık toplantıları, organizasyon, sunum…Bu, pedagojik projeleri ön plana çıkaran Kurum projemizin içeriğiyle de örtüşüyor.

Ve son neden ise, ele alınan güncel konuların, gençlerin yalnızca ufkunu genişletmekle kalmayıp, aynı zamanda, onların, DELF B2 ve DALF C1 sınavlarında işlenen konulara hazırlanmasını da sağlıyor olması.

Öyleyse önümüzdeki yıl yeniden görüşmek üzere!