Öğrencimiz Dorukhan Teknofest’te 6. Oldu

Öğrencimiz Dorukhan, görme engelli kimselere yardımcı olmak amacıyla tasarlanmış bir akıllı kemer projesi olan ''Smartseer'' adlı projesiyle, Türkiye çapında düzenlenen Teknofest Yarışmasının ''İnsanlık için teknoloji'' kategorisinde finale kalan 59 öğrenci arasında 6. seçildi. Dorukhan ile "Smartseer" ve gelecek projeleri hakkında yaptığımız video röportajı makalenin sonunda bulabilirsiniz.

Bu yarışma, toplum için en yararlı ve etkili projeyi seçmeyi hedefliyor. Yarışmanın temel hedefi ise, sağlıkla ilgili sorunlara çözümler sunmak, doğal afetleri yönetmek, engelliliğe ilişkin sorunlar için çözüm üretmek ve teknolojik ve ekonomik anlamda az gelişmiş olan bölgelerde sosyal boyutta yenilikler sunmak.

Öğrenci, Projenin Merkezinde

‘’İnsanlık için Teknoloji’’ Yarışması, 4 alt kategoriye ayrılıyor:

• Sağlık ve ilk yardım
  • Doğal afetlerin yönetilmesi
  • Engelli dostluğu
  • Sosyal yenilik

21 Eylül 2021 Salı ile 23 Eylül 2021 Perşembe günleri arasında gerçekleşen Teknofest Yarışmasının ‘’Engelli dostu’’ kategorisinde, öğrencimiz Dorukhan, Saint Benoît Lisesi’ni, büyük bir gururla temsil etti. Bu üç gün boyunca, Dorukhan, görme engellilere yardımcı olmak amacıyla tasarlanmış ‘’Smartseer’’ adlı projesiyle, büyük ilgi gördü.

Dorukhan’ın projesinin özetini keşfetmek için BURAYI tıklayınız.

Teknofest’in Instagram hesabından, Dorukhan’ın videosunu izlemek için BURAYI tıklayınız.

Teknofest’e dair daha fazla bilgi almak için BURAYI tıklayınız.

Basında

fox