Stop Motion Atölyesi: Yılbaşı Temalı Filmler

Bahçeşehir Çizgi Film ve Animasyon Bölümü ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde öğrencilerimiz eğlenceli bir yeni yıl atölyesine katıldılar. Dört hafta süren bu atölye sonunda stop motion tekniğini kullanarak  yeni yıl temalı kısa filmler yaptılar.

Saint Benoît Lisesi olarak, bizlere emanet edilen öğrencilerin her birinde bulunan “renkleri aydınlığa kavuşturma” görevini önemsiyoruz. Öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için çeşitli pedagojik etkinlikler düzenliyoruz.

BAU ile gerçekleştirdiğimiz bu atölyede de belki de geleceğin animasyoncuları ilk filmlerini ürettiler.

Stop Motion Nedir? Atölyede Neler Yapıldı?

Stop Motion animasyonlar üç boyutlu nesnelerin, gerçek dünyada kurulan setlerde hareket ettirilmesi, bu hareketlerin kare kare fotoğraflandırılması ve bu fotoğrafların da hareket sırasına göre dizilmesiyle oluşturuluyor.

Atölyenin ilk haftalarında Bahçeşehir Çizgi Film ve Animasyon Bölümü eğitmenleri öğrencilerimizle, üretim öncesi aşamalarından olan, resimli hikaye anlatımı -storyboard- ve karakter tasarımı ve farklı Stop Motion teknikleri (clay-motion, puppets, object motion, pixelation, cut-out ve silhouette) üzerinde çalıştılar. İlerleyen haftalarda süreç; çekim, editing ve post prodüksiyon çalışmaları ile devam etti.

Takım halinde çalışan öğrencilerimiz atölyenin sonunda  farklı teknikler kullanarak 6 tane film hazırladı ve beraber üretmenin keyfine vardı.

Teaser video ve kamera arkası görüntüleri:

Filmlerin tamamını izlemek için BURAYA tıklayınız.