Şirince Matematik Köyü’ne Eğitim Gezisi

Öğrencilerimiz, Modern Eğitime ve Matematiğin Öğrenimine Adanmış Matematik Köyü'ne Gidiyor

5 öğretmenimizin eşlik edeceği Lise 2 sınıflarımızdan 40 öğrencimiz, Fransızca, İngilizce ve Matematik dersleri almak üzere 14-17 Kasım 2019 tarihleri arasında İzmir'deki Nesin Matematik Köyü'ne gidiyor !
Nesin Matematik Köyü'nün kurucusu Ali Nesin, matematiğin daha geniş kitlelere tanıtılması için yaptığı olağanüstü çalışmalardan dolayı Leelavati Ödülü'nün de sahibidir.
Türk matematikçi Ali Nesin, "herkesin matematiği öğrenmesi, araştırması ve keşfetmesi için huzurlu bir yer olarak tanımlanan Matematik Köyü'nün kurulması için yaptığı önemli katkılardan" dolayı geçen sene Leelavati Ödülü'ne layık görüldü.

Nesin Matematik Köyü

Nesin Matematik Köyü tamamen matematik eğitimine ve uygulamasına adanmış bir sivil toplum kuruluşudur. Antik Yunanistan’daki akademilerden esinlenen köyde, her yerde ve her saatte matematik öğretilmektedir.

Nesin Matematik Köyü, 2007 yılında, matematik profesörü ve Leelavati Ödülü’nün sahibi Ali Nesin tarafından kurulmuştur. Ali Nesin, matematik köyünde verilen eğitimin, dünyadaki en iyi üniversiterle kıyaslanabileceğini ve gelecekteki Türk aydınlarını buradan yetişeceğini ifade etmektedir.

Bu Eğitici Gezinin Hedefleri

• Öğrencilere, matematiği sevdirmek
  • Öğrencilere, yeni öğrenme ve çalışma metodları öğretmek
  • Farklı bir ortamda, İngilizce ve Fransızca konuşmak
  • Selçuk, Efes, Tales Matematik Müzesi, Bilimpark gibi tarihi ve kültürel yerleri ziyaret etmek.

Bilgi

Geziye, Pegasus hava yolları ile gidilecektir.

• Gidiş: 14/11/2019 Sabiha Gökçen 8.15 – İzmir Adnan Menderes 9.25
  • Dönüş: 17/11/2019 İzmir Adnan Menderes 16.40 – Sabiha Gökçen  17.45

Geçen Sene Şirince Matematik Köyü’nde Neler Yaptık?

BURAYA tıklayınız.