Hazırlık Sınıfları kontenjanımız dolmuştur. 21 Ağustos tarihinde başlayacak Nakil Döneminde kontenjan açılması durumunda sitemizden duyuru yapılacaktır. Bilgi için 0533 810 57 81 numaralı telefondan Suzi Hanım ile konuşabilirsiniz.

Şirince Matematik Köyü Gezisi

Her yıl 10. sınıf öğrencilerine düzenlediğimiz Şirince Nesin Matematik Köyü etkinliğimiz bu yıl da 30 Nisan-3 Mayıs 2024 tarihlerinde 32 öğrenci ve 3 öğretmenimizle gerçekleşti. 3 gece 4 gün süren etkinlikte Matematik Köyü dışında Ege Üniversitesi İzmir Tabiat Tarihi Müzesi, Ege Üniversitesi Kitap ve Kağıt Tarihi Müzesi ile Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi’ni ziyaret etme şansı bulduk.

Nesin Matematik Köyündeki programda öğrencilerimiz Prof.Dr. Ali Nesin ile ders yapma imkânı buldular. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da matematik derslerine ilaveten etüt çalışmaları düzenlendi. Böylelikle öğrencilerimiz okul dışında çok farklı bir ortamda ders yapmış oldular.

Ali Nesin ve Matematik

Öğrencilerimiz köye girdikleri ilk günden itibaren Leelavathi Ödülü sahibi Ali Nesin’in alışılagelmiş yöntemlerinin çok dışındaki tarzıyla, en basit anlatımla formülleri uygulamak yerine onları kanıtlamak zorunda oldukları iki seanslık ders deneyimi yaşadılar.
Matematikte eleştirel düşünme kavramları üzerine öğrencilerimizle yoğun bir fikir alışverişinde bulunan Ali Nesin, öğrencilere, formülleri sorgulamadan kabul etmek yerine, onları, neden ve niçin diye sorgulamalarını ve bu şekilde öğrenmelerini önerdi.
Öğrenciler yine matematik alanında, akademisyen Özer Öztürk ile birlikte bir gün boyunca matematiksel kavramları oyunlar üzerinden deneyimleme fırsatı oldu. Bu derslerde, öğrenciler, oyunlardan ve günlük hayat durumlarından yola çıkarak matematiksel çıkarımlar yapabildiklerini, genel matematik ve bilim merakları arttırılması amaçlandı.

Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi Ziyareti

İzmir İli Selçuk İlçesi sınırları içinde kalan Efes Antik Kenti’ne ve yine aynı bölgede yer alan Meryem Ana Evi’ne yapılan gezide öğrencilerimiz kaldıkları bölgenin tarihi ve coğrafi özelliklerini de yerinde ve profesyonel rehber eşliğinde tanıma fırsatı buldular.

Ege Üniversitesi İzmir Tabiat Tarihi Müzesi

Türkiye’de kurulmuş ikinci büyük Tabiat Tarihi Müzesi olan Ege Üniversitesi İzmir Tabiat Tarihi Müzesi ayrıca, Fen Bilimlerine bağlı Tabiat Tarihi Anabilim Dalında uyguladığı Yüksek Lisans Eğitim Programı ve doğa tarihi bilim dalında araştırma yapan kadrosu ile Türkiye’nin ilk Üniversite yapısındaki akademik müzesidir.

Tabiat Tarihi Müzesi, tüm doğa tarihi ve doğa zenginliklerinin toplandığı, korunduğu ve belirli bir sistematik içerisinde sergilendiği görsel ve bilimsel bir ortamdır. Öğrencilerimiz, doğanın gizemini topluma çeşitli panolarla ve dioramalarla sununan müzede 4,5 milyar yıl önce oluşmuş dünyamızın geçirdiği evrimi anlama, öğrenme ve sorgulama fırsatı buldular.
Gezi sonunda müze yetkilileri tarafından düzenlenen konferansta da , film ve slayt gösterileri ile (evrenin, gezegenlerin ve yeryuvarının oluşumu, volkanizma ve depremler gibi) doğayı tüm kanıtlarıyla topluma daha yakından tanıdılar.

Ege Üniversitesi Kitap ve Kağıt Tarihi Müzesi

Ege Üniversitesi Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi, dünya kültür tarihinin son 2000 yılının vazgeçilmez demirbaşları kağıt ve kitabın uzun soluklu yolculuğunu farklı kültürlerden örneklerle ziyaretçilere sunmakta olan bir müzedir.
Öğrencilerimiz bu müzede, 1000’e yakın obje kişi, kurum ve sanatçıların bağışlarıyla bir araya getirilen bir koleksiyonla tanışma fırsatı buldular. Kağıdın üretiminden, sanat eserine vardığı noktaya kadar çok çeşitli aşamalardan örneklerin sergilendiği müzenin giriş katında el yapımı kağıt üretimi demo odası, organik yazı malzemeleri, dünya renkli kağıtları, günümüz renkli kağıt sanatçıları, modern kağıt sanatı
bölümleri; üst katında ise kitap sanatları, exlibris, matbaa, sanatçı kitapları, çocuk kitapları, kitap biçimleri, kitaplardaki ustalar, baskı teknikleri, minyatür kitaplar ve tipografi bölümlerinde yer alan objeleri ilgi ile gözlemlediler.