“Şehirden Kesit(ler)” – Öğrencilerimizden Çizgi Roman Sergisi

sizleri,
La Galerie‘de düzenlenecek
“Şehirden Kesit(ler)”
adlı çizgi roman sergisi açılışına davet etmekten
mutluluk duyarız

7 Mart 2019, Perşembe günü
Saat 18:30’da
Saint Benoît Lisesi La Galerie salonunda

Giriş: Kemeraltı Cad. No:11 – Karaköy

_______

“Şehirden Kesit(ler)” – Okulda ağırladığımız sanatçı konuğumuz Benoît Hamet  –  Projenin merkezinde öğrenciler…

Lise 2 öğrencileri, Karaköy’ü Fransız illüstratör Benoît Hamet’in yönetiminde yeniden gezdi. Proje kapsamında, duvar resimleri gerçekleştiren öğrencilerimiz, konukların da yer alacağı sergi açılışında duvar çalışmalarına son dokunuşları yapacak.
Öğrencilerimiz diyor ki :
“Sokaklarında gezindiğimiz Karaköy Lisemizin  de 16. yüzyılda kurulduğu semt. Karaköy’den geçen ve semti birkaç bölgeye ayıran Kemeraltı Caddesi ise burayı apayrı kılıyor. Şirin Bankalar Caddesi, gizemli tarihi binaların yer aldığı Perşembe pazarı, yakın bir zamanda yenilenen Haliç’in deniz kıyısı ve Karaköy’ün cıvıl cıvıl kafeleri… Yakında, Galata Port’un açılacağı ve yolcu gemilerinin Karaköy’e yeniden yanaşarak her gün binlerce ziyaretçi getireceği söyleniliyor. Bu da, semtin eşsiz havasını yeniden değiştirecek. Bizler de, sanatçı Richard McGuire’in “Here” adlı grafik romanındaki çizgisini örnek alarak, semtimizin birkaç binasının zamansal pencerelerini oluşturan bir zaman yolculuğuna çıkacağız.”

Benoît Hamet ve illüstrasyon sanatı

Benoît Hamet, 15 Ağustos 1984 yılında Paris yakınlarında doğdu. Daha çok küçük yaşlarda, kağıt parçalarının üzerine resimler çizmeye başladı.

Hamet, bir sene boyunca Paris’te hazırlık okuduktan sonra, Angoulême (Fransa) şehrinde güzel sanatlar eğitimine devam etti ve 2008 yılında, Ulusal Güzel Sanatlar Diplomasına (Diplôme National d’Arts Plastiques/DNAP) sahip oldu. Eğitimine İtalya’da, Bolonya’nın Accademia di Belli Arti’de devam ettikten sonra, 2010 yılında, Edebiyat ve Sanat araştırması ile ilgili yüksek lisans yapmak amacıyla, Angoulême’deki Avrupa Yüksek Resim Okuluna (École européenne supérieure de l’image) geri döndü.

2014 yazında, bir sevda uğruna, burada yaşamak için İstanbul’a gelir… Önce, Pera Müzesi, sonra Penguen dergisi, Karakarga dergisi ve son olarak da hâlâ çalışmakta olduğu OT Dergisi ile iş birliği yapar.

Ziyaretler

Sergi, Pazar günleri hariç, 8 -29 Mart tarihleri arasında, saat 15.30-18.00 arası, halka açık olacaktır.