Sayfaların Sesini Dinle…

Saint Benoît Lisesi Sesli Kitap Kulübü ve GETEM işbirliği

Saint Benoît Lisesi Sesli Kitap Kulübü 2019-2020 Öğretim Yılında da çalışmalarına büyük bir istekle devam edecek.

Benim için Oku!

2018-2019 Öğretim Yılında gerçekleştirdiğimiz ilk sesli kitap çalışmamızın heyecanını paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz, üniversite sınavına hazırlanan görme engeli öğrencilere kitap okudu. Özel Saint Benoit Fransız Lisesi Sesli Kitap Kulübü ve GETEM (Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı) işbirliğiyle yaptığımız bu çalışma, güzel bir başarının ortaya çıkmasını sağladı.

Sesli Kitabımız Geniş Kitlelere Ulaşıyor!

Kulüp öğrencilerimiz Cansu, Ece, Simay, Deniz, İzzet, Efe, Yağmur görme engeli olan ve üniversite sınavına hazırlanma aşamasında olan lise öğrencileri için TYT Paragraf Soru Kitabı seslendirdiler. Akranlarıyla dayanışmanın gururunu yaşarken, onların çalışmalarını yaparken karşılaşabilecekleri zorlukların da farkındalığını yaşadılar. Yaz tatilinde okumamızın kullanıcı sayısının artış göstermesi bizleri sevindirdi. Sesli Kitap Kulübümüz tarafından yapılan bu profesyonel kayıta gösterilen yoğun ilgi, 2019-2020 Öğretim Yılında yapacağımız çalışmalar için önemli bir motivasyon oldu.

GETEM Nedir?

GETEM, Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde 2006 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren bir E-Kütüphane ve Teknoloji Laboratuvarıdır.

GETEM, görme engelliler için şimdiye kadar kitap okutmuş ve halen okutmakta olan Kütüphaneler, Kurumlar ve Sivil Toplum Kuruluşları arasındaki eşgüdümü sağlar. Böylece okunan kitaplar ortak bir havuzda toplanır ve daha çok okuyucunun yararlanması sağlanır.

Ses Kayıt Stüdyomuz Sesli Kitap Kulübümüzün Hizmetinde

Gönüllü okuyucunun kendi ortamını kullanabilmesi pratik ve kolay bir imkan olsa da biz bu çalışmayı öğrencilerimizde gönüllü okuyucu olma bilinci yerleştirmek amacıyla okulumuz bünyesinde oluşturulmuş stüdyoda gerçekleştirdik. Profesyonel ses kayıt stüdyomuz, kaliteli kayıtlar yapmamızı sağlayarak belki dinlenme sayısındaki artışın da sebebi olmuştur.

Gönüllü okuyucu olmak isteyenler, evden ya da bilgisayar ve internet imkanının olduğu her yerden bu çalışmayı gerçekleştirebiliyor. GETEM’ in yönlendirici ve bilgilendirici yönergesini izleyerek kendi bilgisayarlarına yükledikleri programı, kayıt yapmaya uygun bir ortamda kullanabiliyorlar.

Hedefimiz, ilerleyen dönemlerde görme engellilere daha fazla dayanışma içerisinde olup okuduğumuz kitap sayısını ve çeşidini arttırmaktır.