Sanat Tutkunu, Müziksever Öğrencilerimiz İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nı Dinlediler

Antonín Dvořák'ın "La Minör Keman Konçertosu" ve "9. Senfonisi"

1 Aralık günü 12. sınıfta okuyan 95 öğrencimiz Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda müzikal bir geceye katıldılar ve dünya çapında en fazla tanınan Çek bestecilerden biri olan Antonín Dvořák'ın "La Minör Keman Konçertosu" ve "9. Senfonisi" karşısında adeta büyülendiler.
Bir yerde, bu konser bizlere Gabriel Fauré'nin ünlü sözü ''Bence sanat, fakat özellikle de müzik, bizi var olduğumuz noktadan alıp, en yükseğe kanatlandırır'' sözünün gerçekçiliğini hissettirdi.

Sanat ve Kültür; Eğitim Anlayışımızın Öncelikli İki Öğesi

Artık bir gelenek halini aldı… Saint Benoît öğrencileri her yıl bir araya gelerek klasik müziğin ve operanın birbirinden güzel eserlerini izliyorlar. O akşam da, yüze yakın öğrencimiz Antonín Dvořák’ın sanatıyla adeta büyülendiler!

Dvořák’ın keman konçertosunun yer aldığı konserin ilk bölümünü dinamik performansları ve belirgin yorumlarıyla tanınıp, Avrupa’nın en sevilen orkestra şeflerinden birisi olan Michał Nesterowicz yönetti.

Dvořák’ın Konçertosunda Kemanda Soyoung Yoon Vardı

Prömiyeri 1883 yılında Frantisek Ondricek şefliğinde gerçekleştirilen eser, son yılların en güçlü keman virtüözlerinden biri olan Soyoung Yoon tarafından seslendirildi. Olağanüstü performansıyla 2002 yılında Uluslararası Yehudi Menuhin Keman Yarışması’nda birinciliği kazanan Güney Koreli Yoon başarılı performansıyla izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Konserin ikinci bölümünde Dvorak’ın en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen 9. Senfoni öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Dvorak “Senfoni No 9 Mi Minör -Yeni Dünya’dan” (Op. 95) isimli bu eseri Amerika Birleşik Devletleri’nde bestelemiştir.

Sanat ile Düzenli Buluşmalar…

Saint Benoît Fransız Lisesi olarak düzenlediğimiz bu sanatsal etkinlik sayesinde de, tıpkı düzenli bir şekilde resim galerilerine ve müzelere düzenlediğimiz gezilerde oluğu gibi, öğrencilerimiz klasik müzik ve sanatın içerisinde yer alan farklı  tanıma ve sevme fırsatı yakaladılar.

Arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle birlikte yaşadıkları bu deneyim sayesinde, öğrencilerimizin  müziğe ve sanata olan ilgileri her sene daha da büyüyor. Öğrencilerimiz dünyanın en önemli bestecilerinin eserlerini tanınmış orkestra şeflerinin ve enstrüman virtüözlerinin olağanüstü performansları eşliğinde dinleme olanağını buluyorlar.

Sanat, Kültür ve Spor : Saint Benoît Lisesi’nin Eğitim Anlayışında Öncelikli Konular

Daha fazla bilgi için BURAYA tıklayınız.