Saint Benoît Lisesi’nde Bilim Alanında 3 Yeni Çalışma Ortaklığı

Formasyon, Organizasyon ve Eğitim alanlarındaki İş Ortağımız: Bilge Adam

Saint Benoît Lisesi, Kurum Projesindeki* öncelikli hedeflerini etkin bir şekilde geliştiriyor.
Bu hedeflerinden biri, Kurum projesinde önemli bir yere sahip olan "Fen Öğretimine Verilen Önem" Politikası. Sürekli olarak, en yeni teknolojiler ve bilimsel-teknolojik inovasyonların arayışında olan öğretmenlerimiz, Bilge Adam iş birliğiyle, öğrencilere programlamayı ve robotik alanına giriş yapmayı öğretiyor.
Bilge Adam, Saint Benoît Lisesi'ne, üç bilimsel alanda, yani 4. Robotik Yarışması, 5. Uluslararası Dijital Bahar (UDB) ve programlama ile ilgili öğrencilere verilecek formasyonda destek olacak.
Bilimsel alanda güzel bir ufuğa yelken açıyoruz!

XXI. yüzyıldaki teknolojik hedeflere hazırlanan bir lise

Dünyadaki en büyük eğitim kurumları gibi, Saint Benoît Lisesi de, öğrencilerine, 21. yüzyıldaki teknolojik ve bilimsel hedeflerin üstesinden gelebilmeleri için onlara konu ile ilgili tüm şans ve fırsatları veriyor.

Saint Benoît Lisesi’nin, Fen Öğretiminin performansı ve özendirilmesi konusunda, zaten birçok iş ortaklığı mevcut.

Yakın bir zamanda okulumuz, bilgisayar alanında Türkiye’nin öncü şirketlerinden olan Bilge Adam ile birlikte üç alanda iş ortaklığı başlattı. Hedef, okulumuzda mesleki bir bakış açısına ve eğitimine giriş yapmayı sağlamak.

Fen Öğretimine Verilen Önem Politikası için üç iş ortaklığı

Fen ve Teknoloji Bilimleri Zümresini ve Fen Öğretimine Verilen Önem Politikamızı zenginleştirmek ve gelişimini sürüdürmek için bilimsel alanda üç yeni iş ortaklığı yapıldı.

— Birinci iş ortaklığı, 11 Mayıs 2019 tarihinde düzenen 4. Robotik Buluşması-Yarışması kapsamındaki iş ortaklığı. Bu çalışma sayesinde, robotik yarışmasına katılan öğrencilere resmi bir sertifika verilmesini sağlayan bir formasyon verilmiştir.

— İkinci iş ortaklığı, 22-23 Şubat tarihlerinde, beşincisini düzenleyediğimiz Uluslararası Dijital Bahar (UDB) için yapılan iş ortaklığı. Etkinlikte, XXI. yüzyıldaki dijital inovasyon konusuna yer verilmiştir.

— Üçüncü iş ortaklığı ise, öğrencilerimize programlama ve kodlama ile ilgili verilecek nitelikli bir Robotik formasyon kapsamındaki iş ortaklığıdır.

Robotik ile ilgili sertifikalı eğitim

Niteleyici robotik formasyonu ile ilgili yapılacak olan iş ortaklığımız, Bilge Adam şirketiyle birlikte yürütülecektir. Okulumuz, öğrencilerine programlama ve robotik alanında sertifikalı eğitimler sunacak. Farklı bilimsel kulüplerimizin öğrencileri, Saint Benoît Lisesi’nde yapılan bu yeni girişim ile ilgili büyük heyecan duyuyorlar.

Eğitimin içeriği

• Bir projenin gelişiminde farklı aşamaların oluşturulması
  • Elektronik konusunda temel bilgilerin edinilmesi
  • Arduino Uno devresinin oluşturulması ve yönetilmesi
  • Sensör bilgisi ve projede sensörün kullanılması
  • C programlama diline bağlı bir projenin oluşturulması
  • Elektronik kart ile iletişim

Şubat ayında başlayan uzun soluklu eğitimin  sonunda, öğrencilere sertifika verilecektir.

Bilimsel Kulüplerimiz

• Robotik
  • Matematik Testleri
  • Sanal Gerçeklik ve Arttırılmış Gerçeklik