Saint Benoît Lisesi, Çağ Erçağ Quintet Konserine Ev Sahipliği Yaptı

Saint Benoît Lisesi Orkestrası Müzisyenlerle Sahnedeydi!

15 Mart gecesi müzikseverler Silüet Salonu’nda buluştu. Sahnede,  viyolonselde Çağ Erçağ, piyanoda Tolga Kılıç, keman ve vokalde Mahur Tukan, perküsyonda, Mehmet Akatay, kontrbasda Volkan Topakoğlu seyircilere sinema tarihinden hafızalarımıza yer etmiş filmlerin müziklerini icra ettiler. Silüet Salonu’nu dolduran seyirciler, Cinema Paradiso’dan James Bond’a, Fellini’nin 8 ½’undan Tarantino’nun Kill Bill’ine kadar sinema tarihinde yer almış filmlerin barkovizyonda görüntüleri eşliğinde parçaları dinlediler.

Gecenin en önemli bölümü ise aylardır gizli olarak süren çalışmalardı. Öğrencileri projelerin merkezine alma hedefiyle, Şubat ve Mart aylarında Saint Benoît Lisesi Orkestrası ve bu kıymetli müzisyenlerle atölye çalışmaları düzenlendi. Orkestra için partisyonlar yazıldı. Yoğun çalışmalar sonunda, öğrenciler 5 parça ile sahneyi paylaştı. Değerli müzisyenlerle aynı sahnede konser vermenin heyecanını yaşayan ve unutulmaz bir anıyla ayrılan öğrencilerimizi performansları için tebrik ediyor ve Çağ Erçağ’a bu değerli işbirliği için bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Müzisyenler:

Çağ Erçağ  (Viyolonsel)

1986 yılında girdiği Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Jozsef Györffy ve Prof. Doğan Cangal’dan eğitim alan Çağ Erçağ 1996 yılında pekiyi derece ile mezun oldu .2003’te Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Solo Viyolonseli görevine getirilen Çağ Erçağ, 2005 yılında Prof. Gürer Aykal’ın öncülüğünde kurulan Borusan Quartet’in üyesi.

Tolga Kılıç (Piyano)

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano ve Kompozisyon Bölümü’nden 1994 yılında mezun oldu. Bir çok sanatçının albüm ve sahne çalışmalarında yer alan sanatçı müzik hayatına aranjör ve prodüktör olarak devam ediyor.

Mahur Tukan (Keman-vokal)

Müzik yaşamına 1989 da girdiği Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarının açtığı sınavı kazanarak Mnyhert Konstantin le keman çalışmalarına başladı.1999 yılında Tayfun Bozok sınıfı keman bölümünden başarıyla mezun oldu. Halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda keman sanatçısı olarak görev yapmaktadır.

Volkan Topakoğlu (Kontrbas)

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü’nde öğretim görevlisidir.

On yaşında klavye ve gitar çalarak başladığı müzik eğitimine İstanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde piyano ve çello çalışarak devam eden Volkan liseden mezun olduktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü’nde Bas gitar dalında Kâmil Erdem’in öğrencisi olarak buradan mezun oldu. Volkan Topakoğlu, Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde kulüplerde, caz ve müzik festivallerinde çeşitli gruplarla ve projelerle yer aldı.

Mehmet Akatay (Perküsyon)

Genç yaşlarda İstanbul’a gelerek, Burhanettin Tonguç’tan beş yıl boyunca ritim kompozisyon ve nota eğitimi aldı ve müzik hayatına başladı.

Aralarında Sezen Aksu, Civan Gasparyan, Brooklyn Funk Essentials, Tarkan gibi isimlerin de bulunduğu birçok önemli müzisyen ve yorumcunun stüdyo albümlerine katkıda bulundu. Dünya çapında bir çok festival ve konserde yer aldı.

Repertuvar:

1.Por Una Cabeza