Saint Benoît Lisesi Best Buddies Kulübü Eşleştirme Töreni

Saint Benoît Fransız Lisesi Best Buddies Kulübü öğrencileri 24 Şubat tarihinde Tomurcuk Kooperatifi’nden gelen özel gereksinimli öğrencilerle Best Buddies Eşleştirme Töreni için bir araya geldi. Saint Benoît Lisesi mezunu ünlü oyuncu Bige Önal da bu anlamlı günde onur konuğu olarak öğrencilerle beraberdi.

Best Buddies Turkey, zihinsel ve gelişimsel açıdan özel gereksinimli bireylerin topluma, okula ve sosyal hayata başarılı bir şekilde entegre olmaları için liselere özel programlar hazırlıyor. Bu hedef doğrultusunda Saint Benoît Lisesi’nde kurulan Best Buddies kulübünde öğrenciler zihinsel veya gelişimsel engelleri bulunan öğrenciler ile bir araya gelip arkadaşlık bağı kuruyorlar. Eşleştirme törenlerinde seçilen öğrenciler ilk kez bu etkinlikte karşılaşıp uzun yıllar devam edecek arkadaşlıklarının ilk adımını atıyorlar.

İnsanî ve hümanist değerleri benimseyen eğitim anlayışıyla dayanışma ve farkındalık konularında öğrencilerini destekleyen Saint Benoît Lisesi’nde gerçekleşen bu coşkulu gün Okul Müdürü M. Masin ve Tomurcuk Kooperatifi Müdürü Yasemin GÜLER hanımefendinin konuşmalarıyla başladı. Bige ÖNAL da öğrenciler arasında kurulan arkadaşlık bağına vesile olmasının verdiği mutluluğu dile getirerek engellerimizin fikirlerimizde olduğunu ve bunu aşmanın öneminden bahsetti. Ünlü oyuncu konuşmasının ardından çocukları eşleştirmek için sahneye çağırdı. Eşleşen çocukların heyecanı ve mutlulukları duygulu anlar yaşattı. Tomurcuk Kooperatifi’nde eğitim alan misafir öğrencilerin dans gösterileri ve şarkılarıyla devam eden bu özel gün, akrilik boyalarla tuale el basma etkinliği ile sona erdi.

Saint Benoît Lisesi Best Buddies Kulübü Hakkında:

Best Buddies Turkey, zihinsel ve gelişimsel engeli olan kişilerin sosyal hayata, okullara, işyerlerine ve topluluklara başarılı bir şekilde entegre oldukları bir dünya hedefliyor. Proje kapsamında yer alan programlar,bu topluluk içerisindeki bireylerin akranlarıyla anlamlı dostluklar kurmalarına, başarılı işler elde etmelerine, bağımsız yaşamalarına yardımcı olmaktadır. Bu hedef doğrultusunda lisemizde kurulan Best Buddies kulübünde öğrencilerimiz zihinsel veya gelişimsel engelleri bulunan öğrenciler ile bir araya gelip arkadaşlık kuruyor. Yıl boyunca düzenlenen eğitimlere katılarak bireylerin duygusal, işlevsel ve doğal ihtiyaçları hakkında farkındalık kazanan öğrencilerimiz kulüp çalışmalarında  liseminizin insani ve çok yönlü hümanist eğitim anlayışına katkıda bulunuyor.

Best Buddies Türkiye hakkında  daha fazla bilgi için: http://www.bestbuddiesturkey.org

Tomurcuk Kooperatifi  Hakkında :

Tomurcuk Kooperatifi;  zihinsel engelli bireylerin tüketen değil üreten bireyler olarak toplumda var olması, bağımsız yaşam becerileri kazanarak sosyal hayata katılabilmeleri amacıyla kurulmuştur. Kooperatifte  destek eğitim programları sunulmaktadır.

Daha fazla bilgi için: tomurcukkooperatifi.org

Törenin tamamını izlemek için BURAYA tıklayınız.