Sağlıklı Bir Yaşamın Olmazsa Olmazları: Sağlıklı Beslenme ve İyi Bir Uyku Düzeni

Hazırlık Öğrencilerine Tavsiyeler

Beslenme; sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin öğelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almak için bilinçli yapılması gereken bir davranıştır. Sağlıklı beslenme ise yeterli ve dengeli beslenmedir.

Ayrıca araştırmalar, düzenli bir uyku ile dinlenmiş olarak güne başlayanların gün içerisinde daha yüksek performans gösterdiklerini, daha üretken, mutlu, hatta çok daha formda ve sağlıklı olduklarını gösteriyor.

Bedensel ve ruhsal gelişimlerinin en önemli yaşlarında olan Hazırlık sınıfı öğrencilerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz “Sağlıklı Beslenme ve Düzenli Uyku” başlıklı konferansımızda konuğumuz Diyetisyen ve Klinik Psikoloji Uzmanı Funda Tuzgöl’ dü.

Sağlıklı yaşamanın ne olduğunu, sağlıklı bir yaşam sürdürmek için neleri bir yaşam şekli olarak benimsememiz, nelerden kaçınmamız gerektiğini, uyku ve beslenme arasındaki ilişkiyi ve sağlığımız üzerindeki etkisini ve tabiki öğrencilerimizin merak ettiği bir çok konuya ve sorularına cevap veren Sn.Funda Tuzgöl’ e çok teşekkür ediyoruz.

Konferansın tamamını BURADAN izleyebilirsiniz.

İşte Öğrencilerimizin İzlenimleri:

Bu sunum biz öğrenciler için çok önemliydi, çünkü bu karantina döneminde hepimiz evlerimize kapandık ve beslenmemize verdiğimiz önemi yitirdik. Sunumda ben ve arkadaşlarımın ilgisini çeken bir çok konu vardı örneğin doğru saate uyku ve besin değerleri gibi. Bence bu çeşit sunumlar Saint Benoît lisesinde daha sık yapılmalı, çünkü ekran başında derse odaklanan öğrenciler normalde konferans salonlarında yapılan çeşitli bilgilendirme ve etkinliklerden mahrum kalıyor. Okulumuza bizim sağlığımızı düşündüğü için teşekkür ediyorum.
Alara

Sağlıklı bir yaşam sürmek için, hayatımızda neleri değiştirmemiz gerektiğinin farkına vardık. Bu konferanstan sonra öğrendiğimiz bilgileri de kayda alarak daha sağlıklı bir beslenme şekline nasıl geçebileceğimizi ve sağlıklı beslenmenin ne olduğunu öğrendik.
Ece

Sağlıklı beslenmedeki önemli olan faktörleri öğrendim, çok verimli bir konferanstı.
Gamze

Bu konferans, birçok konuyu aydınlattı. Özellikle pandemi döneminde bir farkındalık kazanmamızı ve doğru bildiğimiz bazı noktaların yanlış olduğunu anlamamızı sağladı. Artık, beslenmeme çok daha fazla dikkat edeceğim.
Poyraz

Bir uzmanın faydası gerçekten gözle görülüyor. Bu konferans, benim, neleri ne zaman yiyeceğimi ve uyku düzenimi nasıl kontrol edeceğimi öğrenmemi sağladı.
Ömer