Öğrencilerle Tarihi Yarımadayı Ziyaret

Birinci dönemin son haftasında her yıl yaptığımız gibi 9.sınıf öğrencilerimizle Tarihi Yarımada’ya gezi gerçekleştirdik.

Gezinin ilk durağı Sultanahmet Meydanı idi. Dört gün boyunca şubeler halinde gerçekleştirilen gezide, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimiz ve tarih öğretmenimiz öğrencilere eşlik ederek; Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Meydanı (Hipodrom), Ayasofya, Aya İrini, Sultanahmet Camii, Hürrem Sultan Hamamı, Alman Çeşmesi gibi bir çok eser hakkında bilgi verdiler.

Dönüş yolunda ögrencilerimiz Karaköy’de yer alan ve müze olarak hizmet veren Terziler Sinagogu’nu ayrıca Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi’ni ziyaret etti.

Bir çok medeniyete ev sahipliği yapan eşsiz bir şehir olan İstanbul’un her devre ait eserlerini incelerken İstanbul’un tarihsel olarak çok katmanlı yapısını öğrencilerimize hatırlattık.

Gezimizin bir diğer amacı da İstanbul’un çok kültürlü yapısının altını çizmekti. Bu gezide tarihi zenginliğimiz yanında farklı din, mezhep ve ırkın bir arada özgürlük içinde yaşadığının göstergeleri olan diğer ilahi dinlerin kutsal mekanlarına da yer verdik.