Öğrencilerimiz “Bilginin İzinde” Sergisinde !

Bilim Köşesi Kulübü projesi

21 Aralık Çarşamba günü Bilim Köşesi Kulübü üyeleri ve okulumuzu temsilen bilim tarihi projesini gerçekleştirecek öğrenciler Rehber Öğretmenlerimiz eşliğinde İstanbul Üniversitesi’nin değişik birimlerinde korunan bilimsel aletler, yazmalar ve baskıların sergilendiği "Bilginin İzinde" sergisine konuk oldular.

Bu geziden çok faydalandıklarını söyleyen öğrencilerin izlenimleri şöyleydi :

Bizlerle çok ilgilendiler, tek tek her bir aleti tanıttılar. İlk ne zaman kimin tarafından icat edildiğinden, Osmanlı İmparatorluğuna gelişi ve kullanılışına kadar tüm süreç hakkında bilgimiz oldu. Orta Asya’dan Batı Avrupa’ya uzanan bir çizgide, bilginin yaklaşık 13. yüzyılda başlayan 20. yüzyıla kadar gelen kronolojideki hareketini gözlemledik. Özellikle Osmanlıların doğu ve Batı’dan aktardığı bilgileri bir arada kullandıklarına, öğretip ve uyguladıklarına tanık olduk. Dolayısıyla sergi, bilimin Türkiye’deki tarihi konusunda bizlere bir görüş kazandırdı. Ayrıca bizlere, bu sergide gördüğümüz tüm eserlerin bulunduğu bir kitap hediye ettiler.

Bu serginin yaratıcıları ise, serginin amaç ve hedeflerini şu sözlerle açıkladılar :

« Bilginin İzinde » sergisinin başlıca hedefi, kamuoyunun ilgisini bilimin tarihine çekmek ve sergiyi gezecek ziyaretçilere bilim uğraşısının uzun bir geçmişi olduğunu göstermektir. Bunun yanında, bu sergi, Türkiye’deki kurumların ve şahısların bilim ve teknoloji mirasıyla ilgili her türlü malzemeyi (alet, belge, yazılım) koruma altına almaları için bir çağrıdır.

Sergi – Bilginin İzinde

BURAYA Tıklayınız