Mesleki Gözlem Öncesinde Görüşme Teknikleri

Mesleki gözlem deneyimi projesi bu yıl Lise 2 öğrencilerimizin çok ilgisini çekti.

Sektör gözleminde, hayal edilen meslek alanlarını deneyimlemek, profesyonel rutinleri öğrenmek ve en önemlisi karar verme süreçlerinde destek sunma amacıyla, bu dönem 37 öğrencimiz büyük özveri ve istekle düşündükleri sektöre yönelik motivasyon mektubu ve özgeçmişlerini yazdılar ve kurumlara yönlendirmelerimizle beraber göndermiş oldular.

21 Aralık Perşembe günü, bu proje kapsamında, öğrencilerimiz “Görüşme Teknikleri” atölye çalışmasına katıldılar.

İnsan Kaynakları Uzmanı olan, İpek Aral’ın sunduğu bu atölyede, öğrencilerimize bir iş görüşmesinde ilk karşılaşmadan, görüşmelerde internet içeriklerinin yararlı taraflarını profillerine nasıl yansıtılabilir olduğunu paylaştı. Bu içeriklerin, bilgi toplama, yaratıcı ve üretken olabilmeyi sunan tarafını seçmeyi, günümüzde sık kullanılan bu araçların, bir iş görüşmesinde kişinin niteliklerini de oluşturabileceğini öğrencilerimize aktardı.

Görüşmelerde sıklıkla sorulan soruları ve beklenilen yanıtlara ipuçları, aynı zamanda beklenilen öykü ve özgeçmişlerin aktarım şekline vurgu yaptı.

Büyük ilgi ve dikkatle dinlenilen sunumda, öğrencilerimize iş görüşmesi role-play’i de sunuldu. Role-play sonunda öğrencimiz “işe alındı!”

Mesleki Gözlem Deneyim projesi Lise 2 seviyesinde tüm yıl boyunca devam edecek. İpek Aral’a değerli katkıları için çok teşekkür ederiz.