Meslek Atölyeleri Sayesinde Meslek Seçimini Yapmak

"Üniversiteye Doğru" projemizde yer alan bir etkinlik

"Bir gün birisiyle karşılaştım ve bütün hayatım değişti" dedirtebilen etkinliklerden Meslek Atölyeleri.
Alanında uzmanlaşmış profesyoneller "Meslek Atölyesi" etkinliğinde L3. sınıf ilgili öğrencilerimizle bir araya geldi.
Tanışma ve paylaşım yeri olan Meslek atölyeleri, öğrencilerimize, profesyonellerle özel ve önemli görüşmeler yapma imkanı sundu.

“Üniversiteye Doğru” projemizin ikinci aşamasında önemli adım

Üniversiteye Doğru” projemizin 2.adımı “Meslek Seçimi ve Uzmanlaşma” etabının kuşkusuz en önemli etkinliklerinin başında “Meslek Tanıtım Günü” geliyor. Öğrencilerimiz ilk dönemde alanında uzman akademisyen, meslek erbabı ve eski mezun profesyonellerimizle bir araya gelerek merak ettikleri meslekler ile ilgili detaylıca bilgi alıyorlar.

İkinci dönem ise bu etkinliğin devamı niteliğinde oluşturduğumuz “Meslek Atölyesi” etkinliğinde öğrenmek istedikleri her mesleğin erbabıyla tekrar küçük gruplar halinde biraraya gelerek meslek seçiminde daha fazla bilinçleniyor ve motivasyon olarak farkındalık geliştiriyorlar.

“Meslek Atölyesi” etkinliğimizin amacı

• Bir meslek detaylıca nasıl tanınır?
  • Mesleğin kişinin kendisine uygunluğu nasıl keşfedilir?
  • Seçtiğim mesleğin gereklilikleri nelerdir?
  • Çalışma alanları, ilgili pozisyonlar ve sektörler hangileridir?
  • Staj yapmak önemli midir? Deneyim ne demektir?
  • Mesleğin gelecekteki yeri neresidir?

Uzmanlar, bu soruları ve öğrencilerin birçok konuda merak ettikleri diğer tüm soruları yanıtladı. Öğrencilerimiz bir meslek hakkında nasıl araştırma yapabileceklerini, fırsatlarını, avantajlarını öğrenebilme imkanı yakaladılar.

Meslek Atölyelerinin İkinci Oturumu: Sosyoloji, Endüstriyel Tasarım ve Gastronomi

Meslek Atölyelerinde yine birbirinden farklı mesleklere yer verildi. Etkinlik, öğrencilerin merak ettikleri mesleklere göre düzenlendi. 12 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen Meslek Atölyesi etkinliğimizin konuları; Sosyoloji, Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Gastronomi idi.

Geçmişe Yönelik Çalışmalar… Birinci Meslek Atölyesi: Genetik, İletişim, Gazetecilik, Halkla İlişkiler, Sinema-Televizyon, Moda Tasarımı

9 Nisan 2019 tarihinde ise öğrencilerimiz gene en çok görmeyi arzu ettikleri mesleklerden; Genetik, Moda Tasarımı ve Galatasaray iletişim Fakültesi akademisyenlerinden Sinema-Radyo Televizyon, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler-Reklam mesleklerinin profesyonelleri ile buluştular.

Öğrencilerimiz bu profesyonel oturumlara yoğun ilgi gösterdi!

“Meslek Atölyesi” etkinliğimiz 14 Mayıs 2019‘da yeni 3 meslek ile devam edecek.