Meslek Tanıtım Günü : 33 Profesyonel Ağırlandı !

"Üniversiteye Doğru" projesi – Lise 2 Rehberlik Servisi

Kariyer sahibi Saint Benoît mezunları ve akademisyenler, öğrencilerin sorularını yanıtlamak üzere “Meslek Tanıtım Günü”nde bizlerle birlikteydiler. Saint Benoît Lisesi'ne özgü olan bu “Meslek Tanıtım Günü”, “Üniversiteye Doğru” projemizin önemli aşamalarından biri.

Öğrenciler tarafından heyecan, merak ve sabırsızlıkla beklenen “Meslek Tanıtım Günü” 14 Aralık 2017 Perşembe günü büyük bir beğeni ve ilgi ile karşılandı.

“Hangi meslek bana uygun?”
“Seçtiğim meslekte bir ömür boyu mutlu olacak mıyım?”
“Yapmayı düşündüğüm mesleklerde başarılı olmuş, okulumuz mezunlarından deneyimlerini duymak için sabırsızlanıyorum.”
“İlgi duyduğum mesleğin avantajları kadar dezavantajlarını da, o mesleği yapanlardan duymak istiyorum.”

“Üniversiteye Doğru” Projesinde yer alan bir “Meslek Tanıtım Günü”, “Merak ve İlgi”, “Deneyim” ile buluştu

Bu yıl L2. sınıf öğrencilerimizin meslek ve alan tercihlerini belirlerken, kariyer seçimlerini daha güvenli ve gerçekçi yapabilmeleri için harekete geçtik. Profesyonel yaşamlarını adım adım şekillendirmeye başladıkları bu dönemde, “Kariyer Planlama” bağlamında 2. adım atıldı.

“Üniversiteye Doğru” Projemizde yer alan “Kendini Tanıma” ve “Meslek Seçimi ve Uzmanlaşma” gibi farklı etaplarımız hakkında bilgi edinmek için, aşağıdaki detaylı bağlantılarımıza tıklayarak ulaşabilirsiniz : Tanıtım, Takvim, Video.

Değerli bir ön çalışma anketi

Daha önceden düzenlenen ayrıntılı bir anket aracılığıyla her öğrenciye özel ve bireysel bir plan oluşturuldu. Üç öğrenci için bile o mesleği tanıtacak konuklar ile iletişime geçerek okulumuza davet ettik. Bazı meslek tanıtımları bir, bazıları iki, bazıları ise üç seans gerçekleşti. “Meslek Tanıtım” gününde, öğrencilerimiz kendileri için özel olarak gelen Saint Benoît Lisesi mezunlarıyla veya akademisyenlerle konuşma fırsatı yakaladı. Her öğrencimiz, gerçekleştirilen üç detaylı bilgilendirme seansı sayesinde merak ettiği üç meslek alanında bilgi edindi. Bu seçmeli oturumlar, öğrencilerin olduğu kadar, bizlerle bulunan profesyonellerin de beğenisini topladı.

Öğrencilerimiz için, heyecan verici ve inanılmaz bir deneyim oldu.
Birçok farklı alandan profesyoneller, geniş bir meslek yelpazesinde bir araya geldi.

Saint Benoît Lisesi, 33 profesyoneli ağırladı !

Okulumuzun farklı salonlarında gerçekleşen organizasyonumuzda 27 Meslek tanıtıldı. O gün Saint Benoît Lisesi 33 konuk ağırladı. Tıp’tan Eczacılık’a, Veterinerlik’ten Diş Hekimliği’ne, Moleküler Biyoloji’den çeşitli mühendisliklere, Uluslararası İlişkiler’den Ekonomi’ye, Gazetecilik’ten Yeni Medya’ya, Moda Tasarımı’ndan Gastronomi’ye Psikoloji’den Mimarlık’a, Hukuk’tan İşletme’ye geniş bir yelpazede, öğrencilerimizle konuklarımız, eş zamanlı sunumlarla bir araya geldi.

Sunumlar sırasında, öğrenciler mesleklerin özelliklerini dinlerken, onları adeta yaşıyormuş gibi hayallerinde deneyimlediler. Öğrencilerden bazıları, daha önceden vermiş oldukları kararı değiştirmeyi düşünürken, bazıları da kesinlikle istediği mesleğin o olduğunu anladı. Tüm öğrencilerimizin, profesyonel ve/veya teknolojik sunumlar sonucunda fikirlerini oluşturmaya ve zenginleştirmeye fırsatları oldu. Şimdi sıra, mesleki yol haritalarını netleştirmekte…

Öğrencilere verilen önemli bir mesaj

Gerçekten sevmediğiniz, sizi heyecanlandırmayan bir mesleği asla seçmeyin! Her gün işe giderken güzel duygular ve yaratıcı fikirler sizi dinamik kılar, hayata bağlar ve mutlu eder.

BAŞARILAR … “Üniversiteye Doğru” projemizde yer alacak bir sonraki etabımız hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

Daha fazla bilgi edinmek için : BURAYA tıklayın