Medyatekten “Günde 1 Doz Okuma”!

Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi işbirliğiyle yapılan medyatek etkinliği

Günlük hayatımızda okumanın ne kadar önemli bir rol oynadığını biliyoruz.

Kitaplar ilham verir, dünyaya karşı yeni bir bakış açısı ve daha derin bir kültür kazandırır.

Okuma alışkanlığı, tüm yaratıcılığının kapılarını açar, dünyayı daha iyi anlamamızı ve ona daha hakim olmamızı sağlar.

Kitap okumak bizi, tamamı kendimize ait büyülü bir dünyaya yolculuğa çıkarır...

“Günde 1 Doz Okuma” Projesi

Kütüphane Haftası ve Frankofoni Festivali kapsamında, medyateğimiz bu yıl da, Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi işbirliği ile öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek ve kelime haznelerini geliştirmek amacıyla  “Günde 1 doz okuma” adlı etkinliği geliştirdi.

Bu etkinlikte, öğrenciler medyatekten istedikleri Fransızca veya Türkçe kitabı seçip ödünç aldılar.

Öğrenciler, seçtikleri kitabı her gün 20 dakika okudular. Bu ortak etkinlik süresince öğrenciler arkadaşlarıyla kültürel paylaşım imkanı bulurken rahatlatıcı bir ortamda kitap okumanın tadına vardılar.