Türk Müdür Başyardımcısı

Serhat Yalamanoğlu

Yeniden kavuşmak !

400 yılı aşan geçmişi ile Türkiye topraklarındaki en eski eğitim kurumu olan Saint Benoît Lisesinin kapısından ilk kez 1979 yılında 11 yaşında bir çocukken geçtim. Bugün, Türk Müdür Başyardımcısı olarak geri döndüğüm sevgili okuluma yeniden kavuşmanın bende yarattığı heyecan, mutluluk ve gururu tarif etmem mümkün değil.

Okul arkadaşlarımızla ne zaman buluşsak, söz döner dolaşır, Saint Benoît Lisesinde aldığımız eğitimin bize kattığı olumlu özelliklere gelir ve ne kadar şanslı olduğumuzu söyleriz birbirimize…

Saint Benoît sayesinde, merak etmeyi, öğrenmeyi, dinlemeyi, muhattaplarımızı anlamaya çalışmayı, doğaya ve tüm canlılara saygı duymayı, farklılıkların aslında zenginlik olduğunu görmeyi öğrendik.

Edebiyat, müzik, sinema, tiyatro sergisini okulumuz sayesinde kazandık, estetik zevkimiz burada aldığımız eğitim sayesinde şekillendi. Ürkek çocuklar olarak girdiğimiz o kapıdan kendine güvenen gençler olarak çıktık. Tıpkı bizden önceki ağabeylerimiz, bizden sonraki kardeşlerimiz gibi… Bu vesile ile bizi yetiştiren, üzerimizde emeği olan tüm öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyor, ebediyete göç etmiş olanları rahmetle anıyorum.

Saint Benoît Lisesi, aktardığı evrensel insani değerler sayesinde öğrencilerinin çağdaş dünya ile uyumlu bireyler olmasında çok önemli bir yere sahiptir. Asırlardır ülkemizin yabancı dil bilen nitelikli gençlerini mezun etmiş olan okulumuz, disiplinli ve ciddi eğitimi ile öğrencilerimize düşünmeyi, sorgulamayı, doğruyu yanlıştan ayırmayı, vatan ve millet sevgisini öğretir; ülkesine ve değerlerine bağlılığını asla kaybetmeyen dünya vatandaşları yetiştirir.

Bilgiye ulaşmanın artık çok kolaylaştığı günümüzde, okulumuzun gençlere kattığı en değerli özelliklerden biri bilgiyi işleyebilme, bilgiyi toplumun ve insanlığın yararına kullanabilme becerisidir. Öğrencilerimize sunduğumuz birbirinden zengin ders dışı etkinlikler sayesinde onlara kuramsal kazanımlarını uygulamaya geçirme olanağı da sağlıyoruz. Saint Benoît Lisesi Cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana, Türk Milli Eğitim sistemi ile uyum içerisinde çalışan, ülkemizin kurucusu ulu önder Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyini yakalamayı hedefleyen bir okul olmaya devam ediyor.

Saint Benoît Lisesinin bugün ülkemizin en gözde okullarından biri olmasının ardında yatan en önemli sebeplerden biri ilkelerinden ödün vermeden çağdaş dünyanın gereklerini yerine getirmede gösterdiği başarıdır. Eğitim politikalarımızı yarının gençlerinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak sürekli yenileyen bir okuluz. Geçmişimizden aldığımız güç ve yeniliklere açık eğitim anlayışımız ile öğrencilerimizi geleceğe hazırlama sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirme konusunda asla taviz vermiyoruz. Başarılı ve özverili öğretmen kadromuz ile mezunlarımızın okullarından her geçen gün daha da fazla gurur duymaları için el ele çalışmaya devam edeceğiz.

E. Serhat YALAMANOĞLU ’87
Türk Müdür Başyardımcısı