Lise 2. Sınıflara Yurt Dışında Eğitim Olanakları Sunumu: Birleşik Krallık

Üniversite Hayatını Planlamanın Zamanı

''Üniversiteye Doğru'' Projemizin bir hedefi de, öğrencilerimizin gelecekte yapabilecekleri meslekleri keşfetmelerini ve değerlendirmelerini sağlamak.
Üniversite yaşamını ve yurt dışındaki üniversitelere ilişkin seçenekleri keşfetmeye yönelik bir seri.
Yurt dışındaki üniversite seçeneklerini tanıtan webiner serimizin ilki, Birleşik Krallık'taki üniversiteler üzerine gerçekleşti.
Bu webinerin konuğu British Side'ın temsilcisi Pelin Akçay idi.

Hatırlanması Gereken Temel Prensipler:

İngiltere, İskoçya, Kuzey İrlanda ve Galler’den oluşan Birleşik Krallık’ta okumak için en önemli kriter lisedeki akademik başarı. Öğrenciler, bu üniversitelere 9, 10, 11 ve 12. sınıflardaki not ortalamalarına göre kabul ediliyorlar.

11. sınıfta IELTS sınavına katılmak zorunlu. Üniversiteye kabul için 10 üzerinden 5,5, hazırlık okumadan direkt birinci sınıfa geçmek için ise, 6,5-7 alınması yeterli.
Birleşik Krallık’ta eğitim düşünen gençler için TOEFL gerekli değil, ancak IELTS zorunlu.
Hukuk alanında “critical thinking” sınavı LNAT,  7-8 üniversite tarafından isteniyor.
Hangi sınavlara girileceğine 11. sınıf başında karar verip harekete geçilmeli.
Lise 2. sınıf bitiminde yaz okulları alan seçimine karar vermeye yardımcı olabilir.
Türkiye’de üniversite Sınavına girmek şart değil, fakat faydalı. Geri dönme ihtimaline karşı alternatifiniz olur.

Birleşik Krallıkta Okumanın Avantajları:

Pelin Akçay, bu konuyla ilgili birkaç avantajı sıraladı:

• Okurken bir yandan çalışma hakkı.
  • Dünya çapında tanınan üniversitelerde okumak.
  • Kaliteli bir eğitim.
  • 2 senelik hazırlıktan (Foundation) sonra 3 yıl lisans eğitimi.
  • Geniş sosyal imkanlar.

Başvurular İçin:

Pelin Akçay öğrencileri uyardı.

12. sınıfta  tarihleri dikkatlice takip etmek gerekli.
Son başvuru tarihi 15 Ocak’tır.
Birden fazla üniversiteye başvurmak daha avantajlıdır.
Cevaplar, Mart veya Nisan aylarında gelir.
Kabul geldikten sonra, bir son ödeme tarihi vardır.

Birleşik Krallık’ta Yüksek Öğrenim ile ilgili ayrıntılı sunuma ulaşmak için BURAYA tıklayınız.