Lise 2. Sınıflara Yönelik Başarılı Bir Meslek Tanıtım Günü

Üniversiteye Doğru Projemizde Önemli Bir Yeni Etap

Lise 2. Sınıf öğrencileri, farklı meslekleri tanıtmak üzere okulumuza gelen çeşitli üniversitelerden akademisyenlerle ve iş dünyasından Saint Benoît Fransız Lisesi mezunlarıyla buluştu.
Bir mesleğin tüm özelliklerini ve bu mesleğe erişebilmek için uzanan süreci daha iyi tanımak amacıyla birçok önemli meslekî buluşmalar gerçekleşti.

13 Şubat 2020 günü gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon, akademisyenleri ve farklı mesleklerde uzmanlaşmış Saint Benoît Lisesi Mezunlarını dikkatle dinleyen öğrencilerimizi adeta büyüledi. Hedef belliydi: Kendilerinin belirledikleri, gelecekte, en fazla sahip olmak istedikleri üç meslek hakkında bilgi edinmek.

27 Akademisyen ve Yaklaşık 35 Meslek Sahibi Birçok Farklı  Mesleği Tanıttı

Geniş bir seçenek yelpazesi sunan çok önemli bir meslekî buluşma. Her öğrenci, gelecekte sahip olmayı en çok düşündüğü üç meslek grubundan uzmanlarla bir araya geldi. Uzmanların herbiri, nasıl ve neden bu mesleği seçtiğini, bu mesleğe sahip olmak için nasıl bir süreçten geçtiğini, günlük iş hayatını, mesleğinin iyi ve kötü yanlarını, bu mesleği başarılı bir şekilde icra etmek için barındırılması gereken nitelikleri öğrencilerimize açıkladılar. Fikir alışverişi ve paylaşım dolu güzel anlar yaşandı ve bir çok öğrenci  yeni ve güzel bilgiler keşfetti.

Etkinliğimizin tanıtımına BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Faal Hayata Somut Bir Açılım  ve Meslekî Yönelimlere İlişkin Gerçek Bir Farkındalık

Üniversiteye Doğru Projemiz kapsamında gerçekleşen etkinlik öğrencilerimiz tarafından büyük beğeni ile karşılandı. Bu meslekî tanıtım günü, onlara, aktif hayata somut bir açılım yapma ve meslekî yönelimlere ilişkin  gerçek bir farkındalığa erişme olanağı sağladı. Etkinliğe katılan öğrencilerimizden aldığımız geri dönüşlerden bazıları şöyle idi :

Açıkçası bu etkinliğe sadece bilgi almak ve fikir sahibi olmak için katılmıştım. Fakat şimdi, uzmanından dinlediğim mesleği ileride gerçekten yapabileceğimi hissediyorum.

– Zihin açıcı ve oldukça yararlıydı. Meslekleri tanıtanlar, gerçekten nitelikli ve bilgili kişilerdi.

– Bu etkinliğe katıldıktan sonra, kesinlikle moleküler biyoloji okumaya karar verdim.

– Uzmanlar bizlere sadece meslekleri değil, bize kendimizi nasıl geliştireceğimizi de açıkladılar.

– Çok verimli ve bilgilendirici buluşmalar gerçekleşti. İlgi duyduğumuz mesleklere ilişkin kendi düşüncelerimizle, bu konferansta duyduklarımızı karşılaştırma imkanına eriştik.

– Bu etkinlik benim gerçekten çok hoşuma gitti. Özellikle okumak istediğim biyoloji konusunda gelen kişiden çok bilgi aldım. Çok faydalıydı. Diğer merak ettiğim alanlardan biri olan psikoloji hakkında da bilgi aldım.Onu anlatan kişi de bilgiliydi. Kısacası  gayet verimli bir etkinikdi.

– Bence oldukça güzel ve ilgi çekici bir etkinlik oldu. İlgi duyduğumuz meslekler hakkında, o meslekleri bizzat yapanların ağzından mesleğin avantajları ve zorlukları hakkında bilgi edindik.

Etkinliği düzenleyen ekibimiz, bu oturuma katılan tüm uzmanlara en içten teşekkürlerini sunar. Öğrencilerimiz çok mutlu oldular !