Lise 2 Öğrencilerinin Ingilizce TEDx Çalışma Etkinliği

Öğrencilerimiz münazaralar yapıp İngilizce sunumlar hazırladılar...

Lise 2'den 3 öğrencimiz Kaan, Melis, Efe ve sunucuları Dilara bir araya gelerek kendi seviyeleri için TEDx etkinliği düzenlemişlerdir. Hazırlık sınıflarında İngilizce sunum tekniklerini öğrenmeye başlayan öğrencilerimiz, Lise 2 seviyesine geldiklerinde TEDx etkinliğine uygun profesyonel sunum yapabilecek yetkinliğe sahip olduklarını gösterdiler.

TED Nedir?

Kar gütmeyen Amerikalı bir kurum tarafından geliştirilmiş, 1500 konferans ve internet ortamında 1,5 milyardan fazla izlenmeyle tam bir küresel fenomen olan TED, geleceğimizi şekillendiren üç evrenin başka bir deyişle Teknoloji, Eğlence ve Tasarım’ın (Technology, Entertainement, Design) kısaltılmasıdır. TED etinlikleri, bölgesel olarak düzenlenen, yeni ve ilgi çekici fikirlerin sunulduğu, ilham veren konuların ve bilginin paylaşıldığı ortamları teşvik etmesi ile üne sahiptir.

TED etkinliği, her birimizin sahip olduklarını, kültürünü ve bilincini yansıtarak yeni fikirler ve topluma ilham veren tartışmalarla zenginleşen bir dünya yaratıyor.

Lise 2 Öğrencilerinin TEDx Çalışması

Önceki senelerde ders içinde öğretmenleriyle sanat, tarih, bilim ve teknoloji gibi pek çok alanı kapsayan makaleleri okuyarak akademik metinleri doğru anlama ve yorumlama becerilerini geliştirmişlerdir. Bu sayede öğrencilerimizin ilerleyen yıllarda ihtiyaç duyacakları altyapı oluşmuştur.

Öğrencilerimizin Mottosu;

“Ideas worth spreading” – Paylaşmaya değer fikirler

“Learn something new” – Yeni bir şey öğrenme

“Broaden your horizons” – Ufkunu genişlet

“Find your potential” – Yeteneklerini farket

“Shift your perspective” – Bakış açını değiştir

“Get inspired” – İlham al

Bu sloganlar ile öğrencilerimiz teknoloji, tasarım ve eğlenceyi bir araya koyarak öğrendiklerini paylaşıyorlar. Etkinliğin başarısı; öğrencilerimizin sunum için seçtikleri konularla dinleyicilerde farkındalık oluşturmaları, sunumlarının öğretici ve düşündürücü olması,  bununla beraber dinleyicinin ilgisini çekecek eğlendirici unsurlar içermesinden kaynaklanmaktadır.

Heyecan verici Konuşmalar

Etkinliğin konuşmacıları görkemli performansları ile beraber yeni fikirler, ilham veren konular ve heyecan verici konuşmalarIa zenginIeşen bir dünyayı yaşamamızı sağladılar. Sadece yeni fikirlerin anlatıldığı, ilham ve bilginin özgür kılındığı ortam değil, ilham veren videoların paylaşılması ile de bizleri etkilediler.

Öğrencilerimizin çıkış noktası sonsuz olasılıklar için zihinlerimizi yeniden ayarlanmasıydı. (Resetting Minds For Endless Possibilities)

Hayal edin. Cesaret gösterin. Harekete geçin. Mutlu olun. Hayal etmesini öğrenin… Hayal kurabilmenin duygusallığında, oyunların neşesinde birlikte değer yaratmanın ne demek olduğunu öğrenelim diyerek sona geliyorlar..

Nereden başlanır ki? Peki kim yapacak? diyerek. Kararsızdılar ama başardılar.

Kendilerine olan güvenleri ve başarılı sunumları için öğrencilerimize teşekkür ederiz.