Lise 2 öğrencileri için Meslek Tanıtım Günü

Üniversiteye Doğru

Öğrencilerimiz için bir karar süreci…

Meslek Tanıtım Günü öğrencilerimiz için ders seçimi ve kariyer seçimlerinde karar verme süreçlerinde çok destekleyici oldu.

30 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen, Lise 2 seviyesine yönelik Meslek Tanıtım Günümüzde bir çok meslek dalından profesyoneller, Saint Benoît mezunları, Saint Benoît velileri, üniversitelerden gelen akademisyenler tarafından, sınıflarda ve Siluet salonunda yüz yüze, sunuldu.

Toplamda 22 Meslek dalı öğrencilerimizin tercihlerine bağlı olarak tanıtıldı: Mühendisliğin ve Hukukun çeşitli alanları, Psikoloji, İşletme, Gazetecilik, Siyaset Bilimi, Diş Hekimliği, Tıp, Veterinerlik, Girişimcilik, Uluslararası Ticaret, Mimarlık, İç Mimarlık, Reklamcılık, Siber Güvenlik, Grafik Tasarım, Ekonomi ve Sinema-Televizyon alanları öğrencilerimiz tarafından ilgi ve beğeniyle dinlenildi.

Öğrencilerimiz, Tıp, Psikoloji, Hukuk, Ekonomi, Uzay Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği gibi alanların çoğunlukla tercih ettikleri alanlar olduğu not edildi.

Etkinlik sonrasında öğrencilerimizin yorumları:

“Etkinlik öncesinde zaten psikoloji okumak istiyordum. Etkinlik sonrasında bu kararımdan daha da emin oldum.”

“Bu günden, tıpta özveri gerektiği, veterinerlikte bütün tıbbın alanlarına hakim olmak gerektiği ve her zaman araştırmaya açık olmak gerektiği aklımda kaldı.”

“Çok yararlı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.”

Meslek Tanıtım Günü öğrencilerimiz için hayal ettikleriyle gerçekliğin, merakın ve bilginin kesiştiği yer oldu.

Alanlarını tanıtmaya gelen tüm davetlilerimize emekleri ve değerli katkıları için çok teşekkür ederiz.

Etkinlik filmini izlemek için : VİDEO