Lise 1. Sınıflar Hedeflerini Belirliyor

« Üniversiteye Doğru » projesi

30 Kasım Perşembe günü 12.25-13.05 saatleri arasında Lise 1. sınıflara yönelik « Hedef Belirleme ve Motivasyon » konulu konferans, okulumuz mezunu, Psikolojik Danışman Sayın Talin Taşçıoğullarından'ın katılımı ile gerçekleşecek.

Bu yıl « Üniversiteye Doğru » projesi kapsamında, öğrencilerimiz çok çeşitli branşlarla karşı karşıya kaldılar. Hazırlık sınıfından Lise 1 sınıfına geçtiklerinde, birçok yeni konu ile tanıştılar, işlenen konu sayısı  bir önceki yıla kıyasla neredeyse iki katına çıktı. Öğrencilerimizin, oluşan bu yeni bilgi yükünü en iyi şekilde yönetmek için gereken motivasyonu bulmaları çok önemli. İşte gençlerimizin bu başarıyı sağlamaları için, konferansta aşağıdaki konular ele alınacaktır:

– Hedef belirlemenin gerekliliği,

– Etkin bir çalışma disipliniyle gelen motivasyon,

– Çabanın olumlu değeri,

– İyi belirlenmiş hedefler sayesinde başarı ve azim arasındaki bağ.

Parlak bir geleceğe götüren etkili yöntemlerden biri olan motivasyonun gücü şaşırtıcıdır. Bu konferans, belirli ve net hedefler sayesinde öğrencilerimizi başarıya götürecek yolları keşfetmelerini sağlayacaktır.