Kulüplerin Tanıtım Forumunda Birbirinden Farklı Kulüplere Yer Verildi !

Öğrencilerimize eğitimine katkıda bulunup geliştirecek yaklaşık 50 sosyal kulübün tanıtımı yapıldı

Saint Benoît Lisesi, kişiselleştirilmiş destek kapsamında sunduğu sosyal kulüpleri sayesinde, öğrencilerinin kültür sanat, bilim, teknoloji, dil, spor ve toplumsal dayanışma alanlarını keşfetmelerini sağlıyor. Sosyal Kulüplerinin Tanıtım Forumunda, birbirinden farklı 50'e yakın kulüp öğrencilerin tercihine sunuldu ! Bu forum, evrenselliğe ve farklılıklara doğru gerçek bir açılım oldu !
Saint Benoît Lisesi'nin ana hedeflerinden biri, öğrencilerine eğitim-öğretim vermenin yanı sıra öğrencilerin kişisel gelişimlerine de destek olmaktır. Bu noktada devreye giren sosyal kulüpler öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Böylece, öğrencilerimiz ilgilerini çeken bir sosyal kulübün çalışmalarına dahil olarak yeteneklerini geliştirebiliyorlar.

Sosyal Kulüplerinin Tanıtım Forumunda Büyük Heyecan !

Sosyal külüplerin tanıtımı, lisemizin görkemli avlusunda büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Çin kültürü, Sanal gerçeklik, Robotik, Makers, Eskrim, MUN, Satranç gibi daha birçok kulüp, öğrencilerimizin beğenisine sunuldu. Evet, her yıl olduğu gibi bu yıl da, Saint Benoît Lisesi’nin kulüp tanıtım gününün sloganı “çeşitlilik” oldu. Her kulüp, farklı bir  ilgi alanı, farklı bir dünya! Fen, dil, sanat, spor, sosyal etkinkler… Her zevke hitap eden bu kulüpler, öğrencilerimizin seçim yapmalarını zorlaştırdı… Öğrencilerimizin yardımına koşanlar ise, kulüplerden sorumlu öğretmenler oldu. Kulüplerden sorumlu öğretmenlerimiz, öğrencileri yönlendirdi ve en iyi seçimi yapmaları için onlara destek oldu !

50’e yakın Kulüp… Peki, sizin Kulübünüz hangisi ?

Okul Orkestrası, Folklor, TOEFL’a Hazırlık, Maker-Faire, Eskrim, Tiyatro, , Model United Nations, Çin Kültürü, Kültürel Mirası Koruma, Avrupa Gençlik Kulübü bunlardan sadece birkaçı. Böylesine geniş bir yelpaze karşısında öğrencilerin seçim yapmakta tereddüt etmeleri çok normal. Saint Benoît Lisesi, genellikle öğrencilerin kişiliklerini geliştirecek ve insani temellerine katkı sağlayacak eğitsel kulüpler öneriyor. Bu kulüpler, çocuklarınızın yetkinliklerini geliştirecek veya bugüne kadar farkına varmadıkları becerilerini ortaya çıkartacaktır. Bu sosyal kulüplerde yürütülen birçok projenin hedefi, öğrencilerin kendi projelerinin merkezinde olmalarını sağlamaktır. Gerçek bir eğitim dinamiği!

BURAYA tıklayarak 2018-2019 Kulüp Listesine ulaşabilirsiniz.

BURAYA tıklayarak Geçmiş Kulüp Etkinliklerimizi bulabilirsiniz.

Her Kulübün Hedefi Farklı! Evrensellik, Dayanışma, Öz Saygı, Gelenek ve Kültür…

Kulüplerin Tanıtım Forumu sırasında, sorumlu öğretmenler, bu eğitim-öğrenim yıllında kulüplerinde gerçekleştirecekleri projeleri ve etkinlikleri öğrencilere sundu. Farklı alanlarda etkinlik gösteren kulüplerimiz, Lise yaşamına etkin bir şekilde katılırken öğrencilerin farklı ufuklara açılmalarına fırsat tanıyor. Bu kültürel, sanatsal veya sportif etkinlikler, öğrencilerin entelektüel veya fiziksel sınırlarını aşmalarını sağlıyor.

Amaç : Dayanışma duygusunu güçlendirmek ve öz saygıyı geliştirmek. Kulüplerimiz, aynı zamanda evrensel bir kültürü benimseyerek ve paylaşarak gelenekleri yaşatmayı, günümüz dünyasına uyum sağlamayı ve geleceği hazırlamayı sağlayan araçlar.

Kulüplerimiz ile ilgili daha fazla bilgi için

BURAYA tıklayarak “Hümanist, Çevreci Bir Eğitimin Hizmetinde Farklılıklara Açık Kulüpler” adlı makalemizi okuyabilirsiniz.

2018-2019 Kulüp Listesi