Kolay ulaşım ve geniş okul alanları

“Şehrin kalbinde, büyük bir okul”

Zaman, günümüzde en kıymetli hazinelerimizden biri. Bu yüzden öğrencilerimizin vakitlerini en iyi ve verimli şekilde değerlendirmelerini sağlamayı, onları bu konuda da eğitmeyi, öne geçirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimize iyi düzenlenmiş, geniş bir yaşam alanı sunarak yaratıcılıklarını artırmayı da amaçlıyoruz.

Bu hedeflerimize ulaşmak için doğal bir avantajımız var: Okulumuzun binası ve lokasyonu.

Okulumuz, şehrin kalbi sayılabilecek Karaköy’de, dışarıdan tek bir cephesi görünen tarihi bir bina.

İşte o görünen cephenin ardında ise tarihle modernizmin, geçmişle geleceğin, estetikle fonksiyonelliğin iç içe geçtiği tam 13 bin metrekarelik bir yaşam alanı var.

Bir ucu Galata’ya diğer ucu Karaköy’e uzanan okulda, 400 yıla yakın mazisi olan etkileyici taş merdivenleri çıkarken, bugünün modern teknolojik imkanlarıyla donatılmış sınıflarda ders yaparken, okulun tarihi ve büyülü dokusunu bozmayacak şekilde yenilenmiş koridorlarında yürürken, daha önce binlerce Saint Benoît mezununun da aynı yollardan geçtiğini bilmek öğrencilerimize güven ve ümit veriyor.

Saint Benoît’nın imkanları da çok geniş: Birbirinden bağımsız dört büyük bahçe (sadece 12. Sınıflara özel Cennet Bahçesi bunlardan biri); iki kapalı spor salonuna ilaveten bir eskrim salonu; 3 laboratuvar ve öğrencilerin maker ve robotik çalışmaları yaptığı 1 Fab Lab var. Ayrıca profesyonel pek çok sanatçının çalışmalarıyla yer aldığı konser ve sergi salonları; öğrencilerin zaman geçirmeye doyamadığı, yerli yabancı pek çok yayını, çizgi romanı, kitapları bulabildiği kütüphanemiz Medyatek de sunduğumuz imkanlar arasında…

Trafiğin çok yorucu olduğu İstanbul’da okulumuzun öğrencileri kıymetli zamanlarını yollarda geçirmek zorunda kalmıyorlar. Bu da Saint Benoît’nın en büyük avantajlarından biri. Okulumuz şehrin çok merkezi bir noktasında; vapur, metro, tramvay gibi pek çok toplu taşıma seçeneğiyle ulaşmak mümkün.

Ayrıca, öğrencilerimiz dışarı adım atar atmaz, kendilerini şehrin sanat galerilerinin, müzelerinin yoğunlaştığı en canlı kısmında buluyorlar.

Bütün bunlar sayesinde öğrencilerimiz, Saint Benoît’yı tercih ederek, okulumuzun köklü geçmişinden aldıkları gücü adım adım kendi geleceklerine yansıtıyorlar.