Dayanışma İçin Koşmak!

Dayanışma İçerisinde Koşmak! Koşmak ve Buna Bir Anlam Yüklemek...

Bizler; Saint Benoit Gönüllü Koşucuları, öğrenciler, veliler ve öğretmenler olarak, adımlarımıza anlam katmak için bir takım kurduk!
2 yıldan beri okulumuzda yürüttüğümüz bu geniş çaplı dayanışma etkinliği, eğitimimizin sosyal ve ahlaki boyutunu, bedensel boyutunu ve duygusal boyutunu bir araya getiriyor.
Bir vakıf yararına, kansere yakalanmış çocuklara yardım eden KAÇUV için dayanışma etkinliği.

Bu ”dayanışma ve yardımseverlik etkinliğimiz” sayesinde, sadece bağış toplamakla yetinmiyor, kendi ölçülerimiz doğrultusunda düzeltmeyi arzu ettiğimiz durumlar hakkında çevremizde farkındalık yaratıyor ve çevremizin dikkatini çekiyoruz.

Amacımız sadece bağış toplamak değil. Aynı zamanda, gönüllü ve istekli olmak- ki bu- modern toplumun temel niteliklerinden birisidir.

Bir Amaç İçin Koşmanın ve Faal Olmanın Verdiği Mutluluk… KAÇUV

Bu sene, öğrencilerimiz  41. İstanbul Maratonu’nun 15 km sini koştular.

Aynı zamanda da arkadaşlarında KAÇUV Vakfı ile ilgili farkındalık oluşmasını sağladılar. Bağış topladığımız bu vakıf, kanser hastalığına yakalanmış olan çocuklara yardım sağlamaktadır. Bu vakfın sloganı, aynı zamanda bizim ekibimize de canlılık kattı: ”Hayatın olduğu her yerde, umut da vardır.” Öğrencilerimiz, bu vakfı kendileri seçmişlerdir, çünkü bu korkunç hastalığa yakalanmış çocuklara destek olmayı arzu etmektedirler.

Öğrencilerimizin koştukları kilometreler sayesinde topladığımız yardımları sunmak üzere KAÇUV Vakfının yönetim kadrosunu okulumuzda, resmi bir tören eşliğinde, büyük bir gururla ağırladık. KAÇUV Vakfına desteklerini sunmak üzere, okulumuzun tüm öğrencileri bu törende hazır bulundular.

Gerçekleştirdikleri bu etkinlikten ötürü, onları tebrik etmek amacıyla, koşucularımızın her birine  KAÇUV tarafından birer sertifika takdim edilmiştir.

KAÇUV Vakfı: Nerede yaşam varsa, orada umut vardır.”

KAÇUV Vakfı, 2000 yılında, bir araya gelen aileler ve doktorlar tarafından kurulmuştur. Bu vakfın temel amacı kanser hastalığına yakalanmış olan çocukların, maddi sorunlar yüzünden aksama tehlikesi altına giren tedavilerini güvence altına almaktır. Vakıf, aynı zamanda hastalara sosyal anlamda destek verir ve çocuğun psikolojisine ve aldığı psikolojik desteğe göre uyarlanmış bir çevre yaratır.

Kısaca, bu vakfın temel hedefi, kanser hastalığına yakalanmış çocuklara destek olmak ve onların gündelik yaşama uyum sağlamasına yardımcı olmaktır. Sloganları, ”Nerede yaşam varsa, orada umut vardır.” Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz, aynı anlayışla “Yardım etmek için koştular” ve sporcular ve “Adım Adım” derneği ile birlikte yardım topladılar.

Adım Adım ve İyileştirme Çalışmaları

Adım Adım, dünyada “Charity Run’’ adıyla bilinen yardımseverlik koşusunu Türkiye’de yaygınlaştırmaya çalışan ve 2008 yılının Mart ayından beri de aktif olarak faaliyet gösteren bir oluşumdur. Hedefi, dernekleri ve kendileri için bir tutku haline gelmiş olan koşu sporunu pratik ederek yardım toplamak isteyen gönüllüleri bir araya getirmektir. Okulumuz, toplanan bağışları bu dernek aracılığıyla KAÇUV Vakfı’na ulaştırır.

Haydi, ister veli, ister öğretmen, ister öğrenci olun… Hepiniz , KAÇUV Vakfına yardım etmek için bizimle birlikte koşun ya da yürüyün. Bir arada, biz daha iyiyiz!