İTÜ Maden Fakültesi “Koridor Müze” Ziyareti

Coğrafya Zümresi Öğretmenleri 10. Sınıf müfredatında yer alan ‘Kayaçlar’ konusunun pekiştirilmesi ve öğretimin kalıcı hale gelmesi amacıyla öğrencilerle birlikte İTÜ Maslak Kampüsü Maden Fakültesi içerisindeki koridorlarında Ülkemiz ve Dünya’nın çeşitli bölgelerine ait 1500’ü aşkın kayaç ve mineralin sergilendiği "Koridor Müze" gezisini gerçekleştirdiler.

Dünyamızın oluşumu, Charles Darwin’in HMS Beagle gemisi ile evrim teorisi yolculuğu, Dünya’nın farklı bölgelerine ait flora ve fauna fosilleri, Türkiye fay hatlarının uzanış doğrultusunun yer şekilleri ile bağlantıları, levha tektonizması, denizsel ve karasal fosiller, kayaç ve mineral arasındaki temel farklar hakkında İTÜ Öğretim Görevlileri tarafından öğrencilerimize koridorlar gezdirilerek sunum gerçekleştirildi.

Bu sunumlar esnasında sırasıyla Kayaç, Mineral, Dinozor ve Karasal/Denizel canlılara ait fosilleri yerinde inceleme şansı bulan 10. Sınıf öğrencilerimiz merak ettikleri soruları öğretim görevlilerine yönelterek aldıkları cevaplarla konu hakkında bilgi sahibi oldular.