İrlanda – Dublin’de İngilizce MUN

İrlanda - Dublin’de İngilizce MUN

25-28 Mart 2013 tarihleri arasında, 13 öğrencimiz, Dublin Saint Andrew’s Lisesi’nde düzenlenen Birleşmiş Milletler Modeli Konferansına beşinci kez katılmışlardır.

20 farklı ülke ve 45 farklı okuldan gelen yaklaşık 700 öğrenci, 1988 yılından beri süregelen ve bu sene 25.si düzenlenen bu İngilizce konferansa katılmak için Dublin’de bir araya gelmiştir. Öğrencilerimiz, okullarını gururla ve başarıyla temsil etmelerini sağlayan sorumluluk duygularını ve İngilizce bilgilerini ortaya koymuşlardır.Silahsızlanma, İnsan Hakları, Çevre, ECOSOC (Ekonomik ve Sosyal), Politika, Gençlik ve Sağlık gibi 6 farklı komitede, Çad, Panama, Romanya ülkelerini temsil etmişlerdir ve bu ülkelerin çıkarlarını savunmuşlardır.
Çeşitli konular ele alınmış ve bu konularla ilgili önergeler yazılarak uluslararası bir ortamda oylanmıştır.Bu konferans öğrencilerimize 3 yeni ufuk açmış :

• Bir taraftan, çağdaş dünya meselelerini keşfettikleri uluslararası bir konferansa aktif olarak katılmaları.
  • Diğer yandan İngilizce dil becerilerini geliştirmeleri.
  • Son olarak da uluslararası bağlamda tartışma ve konuşma yeteneklerini geliştirmelerine olanak sağlamıştır.

Öğrencilerimiz için yine güzel bir deneyim !

SAIMUN : (St. Andrew’s International Model United Nations) internet sitesini keşfedin.
LONDRA : Dil Eğitimi Gezisi ve Kültürel Ziyaretler
NEW YORK : St John Üniversitesi’nde İngilizce Eğitimi