Her Yaka Kartı Bir Beceri

Dijital Rozetler Aracılığıyla, Öğrenci Becerilerinin Tanınması

Kapanma sürecinin başladığı 2020 yılının mart ayından itibaren, Saint Benoît Lisesi ve DAGK, öğrencilerin okul hayatları boyunca becerilerini değerlendirmeyi sağlayan ve onları motive eden bir yaka kartı sistemi geliştirdi. Bu çalışmanın hedefi, öğrencilerimizin, hem üniversitede, hem de iş dünyasında fark yaratmalarını sağlamak. İlk kez 2011 yılında üretilen dijital rozetler, o tarihten beri uluslararası olarak tanınıyor ve edinilen becerileri onaylıyorlar.

Öğrencilerin öz değerlendirme yapmalarına dayanan bu eğlenceli sistemin birçok hedefi bulunmaktadır:

• Devamlılığı sağlamak için motive etmek.
  • Edinilen becerileri tanımak ve değerlendirmek, öz güven duygusunu geliştirmek.
  • Öğrencilerin, uyguladıkları pratikler üzerine düşünmelerini ve eğlenceli bir değerlendirme bağlamında beceriler edinmelerini sağlamak.
  • Öğrencilerin sorumluluk kazanmalarını ve daha iyi bir biçimde tek başına çalışmalarını sağlamak.
  • Öğrencilerin düşünce ve çalışma yöntemlerinde ilerleme katetmesini sağlamak.

1. Tamamen Uzaktan Eğitim Dönemine Uyarlanmış Bir Öz Değerlendirme Sistemi

#EvdeSBBadge Sunumu için BURAYA Tıklayınız.

Uzayan kapanma döneminde, öğrenciler, içinden geçtiğimiz döneme özgü 6 becerinin edinimi hakkında kendilerini değerlendirme fırsatı buldular.

6 beceri için 6 adet ALTIN yaka kartı aldıktan sonra, öğrencilerimize, bu kapanma döneminin şartlarına uygun bir biçimde, bir adet #EvdeSBadge sertifikası takdim edilmektedir.

Sertifika Görseli

2. Okul Hayatı Boyunca Becerilerin Değerlendirilmesi

2020 Sonbaharından itibaren, öğrencilere,  tüm okul hayatı boyunca erişebilecekleri 12 yeni yaka kartı sunulmuştur. Her ders yılının haziran ayında, 6 ALTIN yaka kartı kazanmış öğrencilere bir adet sertifika verilmektedir.

#SBbadge 1 Sunumu için BURAYA Tıklayınız.

#SBbadge 2 Sunumu için BURAYA Tıklayınız.

Becerilere göre üç ayrı seviye yer almaktadır: Bronz, gümüş ve altın. Öğrenciler, altın yaka kartına erişebilmek için, birçok kez aynı yaka kartını talep edebilirler. Öğrenerek  ve beceriler edinerek gelişmeye ağırlık veren, giderek gelişen bir sistem. Öğrencilerin her öz değerlendirmesinde, öğretmenlerden oluşan bir jüri, her seviye için, öğrencilerin Türkçe veya Fransızca olarak yaptıkları doğrulamaları onaylar. Ardından, öğrenciler, canlı ve eğlenceli görseller alırlar: