Hepinize, İyi Bir Eğitim-Öğretim Yılı Diliyoruz !

Okul başladı !

Beklenilen an geldi. Öğrencilerimiz, 4 Eylül Salı günü, okullarına kavuştular. Bu günü heyecanla ve sabırsızlıkla bekleyen öğrencilerimiz, yeni bir eğitim-öğretim yılına hazırdı. Öğrencilerimiz, güneşli bir havada, okulun büyük bahçesinde yerlerini aldı. Hayatlarının yeni bir dönemine adım atmak için velileriyle birlikte okula gelen Hazırlık Sınıfı Öğrencilerimiz ise büyük bir çoşkuyla karşılandı.

Neşeli ve motivasyonu yüksek öğrencilerimiz, bayrak töreninde yerlerini almak için lisemizin büyük bahçesinde buluştu.

Saat 7.15’ten itibaren, öğrencileri ve velileri bekleyen eğitim kadromuz, Hazırlık Öğrencilerimizi karşılayıp onlara eşlik ettiler. Öğrencilerimizin liseye atıkları bu ilk adım aynı zamanda Saint Benoît Lisesi’ndeki beş senelik eğitim-öğretim yolculuğunun ilk adımı oldu… Hazırlık Öğrencilerimiz, büyük bahçede yerlerini aldığı sırada, Saint Benoit’lı ağabeylerinden ve ablalarından büyük alkış aldılar. Törende, duygu dolu anlar yaşandı.

Öğrencilerimiz, liselerini büyük bir merakla keşfedip, öğretmenleriyle ve yeni arkadaşlarıyla tanıştılar.

4 Eylül 2018 tarihi, Saint Benoît Lisesi’nde yapacakları son okul yılı başlangıcı olduğu için, Lise 4 öğrencileri için ayrı bir anlam taşıdı.

Törende, Okul Müdürümüz, Sayın Pierre Gentric, öğrencilere ve velilere şu cümlelerle hitap etti : Dünyamızda, insanların görünür olma düşkünlüğünü ve agresif tavırlarını görüyoruz. Bu durumlar, insanın kendi doğasından uzaklaşmasına neden oluyor. Okulun, bazen kısıtlamaların olmasına rağmen, arka planda en çok ulaşmaya çalıştığı projenin, kişisel gelişimini sağlamış, evrensel bireyler yetiştirmek olduğunu anlarsınız. Saint Benoît Lisesi’nin görevi, sadece bilgiyle donanmış beyinler geliştirmek değil, aynı zamanda sağlıklı beyinler de yetiştirmektir. Atatürk’ün dediği gibi : “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur”. Evet; sanat, edebiyat, felsefe, kültür, hepsi birer güçlü bilgi aracıdır ve bizim insancıl boyutumuzu şekillendiren bu araçlardır.
Değerli Hazırlık Sınıfı Öğrencileri, hepinize hoş geldiniz diyorum. Çünkü her biriniz eşsizsiniz, her birinizle ilgileneceğiz. Okulda, sizlere eşlik edeceğiz, sizleri dinleyeceğiz. Öğretmenleriniz, her birinizle yakından ilgilenecek ve kimliğinizi, kişiliğinizi ve kişisel projenizi inşa etmek için size yardımcı olacaktır.
Değerli veliler, sizlerle birlikte, yani hep birlikte, sadece tek bir konuya odaklanacağız, bu da öğrencilerimizin başarıya giden yollarını inşa etmektir. Sizinle ve çocuğunuzla birlikte, 5 yıl boyunca, birlikte olmak, birlikte yaşamak ve birlikte büyümek istiyoruz. Bize güvendiğiniz için teşekkür ederiz. Sizlerle birlikte sürekli uyum içerisinde çalışacağız.

Türk Müdür Başyardımcımız, Sayın Serhat Yalamanoğlu ise, konuşmasında şu cümlelere yer verdi  : “Geçmişimizden aldığımız güç ve yeniliklere açık eğitim anlayışımız ile öğrencilerimizi geleceğe hazırlama sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirme konusunda asla taviz vermiyoruz. Başarılı ve özverili öğretmen kadromuz ile mezunlarımızın okullarından her geçen gün daha da fazla gurur duymaları için el ele çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle zor bir yıla adım atan son sınıf öğrencilerimize başarılar diliyorum. Son olarak yeni bir hayatın kapılarını aralayan Hazırlık sınıfı öğrencilerimize hoş geldiniz derken onların da Saint Benoît’nın ışığından azami faydalanacakları başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.

Okul yapısını hızlıca tanımak ve öğrencilerin lisedeki uyum süreçlerini kolaylaştırmak için okula yeni katılan hazırlık öğrencilerimize çok yakında, iki günlük bir “Kaynaştırma Programı” düzenlenecek.

Hepinize, Başarılı Bir Eğitim-Öğretim Yılı Diliyoruz !