Hazırlık sınıflarımız için Rennes’de iz bulma oyunu

Grubumuz son gün Rennes şehrini gezdi. Gezi, sabah erken saatlerde Rennes turizm ofisinde başladı. Profesyonel bir rehber, Bretagne’ın en büyük şehirlerinden birini daha iyi tanıtmak için hazırladıkları iz bulma oyununun kurallarını açıkladı.İz bulma oyunu için 6 gruba ayrıldılar. Fransızca soruları yanıtlarken, öğrencilerimizin şehrin farklı mekanlarını bulmaları gerekiyordu. Oyun 5 aşamadan oluşuyordu.

• 1. aşama : Eski bir han bulmak.
  • 2. aşama : Eski şehrin inip kalkan bir köprüsü olan giriş kapısını bulmak.
  • 3. aşama : Katedralin bulunduğu Saint-Anne Meydanını bulmak.
  • 4. aşama : Eski bir hapishaneyi bulmak.
  • 5. aşama : Eski ahşap binaların bulunduğu eski bir meydanı bulmak.

Gezinin sonunda skorları inceledikten sonra, sıralamalar yapıldı ve kazananlar hediyelerini aldılar.

Geziden sonra bir ticaret merkezinde yemek yendi ve ardından kısa bir süreliğine serbest zaman verildi.

Saint-Paul Lisesi’ne dönen öğrenciler arkadaşları ve velileriyle vedalaştılar ve dönüş için valizlerini hazırladılar.

11. Değişim Programında pedagojik olduğu kadar kültürel anlamda da dolu dolu bir hafta geçirdik.

Bu geziye katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz !

Konu ile ilgili diğer makaleleri görmek için :
Proje tanıtımı, BURAYA tıklayın
1. ve 2. gün, BURAYA tıklayın