Brötanya basınında Saint Benoît Lisesi !

Brötanya’da, Vannes Saint Paul Lisesi ile yapılan 11. öğrenci değişim programı kapsamında, Saint Benoit Lisesi yerel gazetelerden birinde yer aldı.
Ayrıca « Ouest France » ve « Le Télégramme » gazeteleri de okulumuzla yapılan bu eğitim amaçlı değişim programına yer verdi.

İki makalede de okuyuculara, Saint Benoit’dan 33 öğrencinin ve Fransız öğrencilerin, Vannes Belediyesi’nde eğitimden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Latifa Bakhtous tarafından karşılandığı haberi verildi.

Hazırlık sınıfları için, « İki dilin Hedef alındığı» kültürel ve eğitsel bir program gerçekleştirildi. Vannes’daki bu gezi sırasında, Türk öğrenciler Fransız öğrencilerle « dil ağırlıklı » bir değişim programı paylaştılar, böylelikle eğitim ve kültürel farklılıkları daha iyi gördüler ve Carnac, St Malo, le Mont Saint Michel ve Rennes şehirlerini gezdiler.
Türk gençleri için « kültür ve dil » ağırlıklı bir geziydi, Brötanyanın gençleri için ise 29 Mart – 05 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan İstanbul gezisi « kültürel ve tarihsel » bir gezi olacak.

Brötanya gazeteleri, kültürlerimizi evrensel boyutta birbirine yaklaştıran bu eğitim amaçlı değişim programının önemini vurguladılar.

Bu iki makaleyi görmek için, aşağıdaki sayfayı inceleyiniz :

Saint Benoît dans la presse bretonne

Konu ile ilgili diğer makaleleri görebilmek için tıklayın :
Proje tanıtımı,BURAYA tıklayın
1. ve 2. gün, BURAYA tıklayın