Hazırlık Sınıfı Öğrencileriyle Tour de France Üzerine Bir Proje…

İlk kez 1903 yılında düzenlenmiş Fransa Bisiklet Turu, Avrupa’nın üç büyük turundan birisi ve bisiklet sporunun en prestijli yarışıdır. Bu prestijli yarışın Eurosport Turkey yayınındaki anlatıcıları Berkem Ceylan ve Sarper Günsal bu yıl da Frankofoni Haftası kapsamında 21 Mart günü Hazırlık sınıfı öğrencilerimizle bir araya geldi.

Bu yıl 2.kez konuğumuz olan Eurosport Editörleri eski mezunumuz Berkem Ceylan ve Sarper Günsal’ın Tour De France sunumlarından önce öğrencilerimiz bu buluşmaya özel olarak hazırlandı.

Milli Bisikletçi Arzu Sağnak Ziyareti

Bisiklet sporuyla ilgili genel bilgileri vermek üzere  Milli Bisikletçimiz Arzu Sağnak’ı okulumuza davet ettik. Sağnak, Silüet Salonu’nda öğrencilerimize  bisiklet ekipmanlarından mekaniğine, yarış seyrinden antrenman biçimlerine kadar bisiklet sporu ile ilgili genel bilgiler verdi. Ayrıca  bisiklet sporuna başlamak isteyenler için değerli öneriler de iletti.

Tour de France Parkuru ile İlgili Ön Hazırlıklar

Arzu Sağnak’ın ziyaretinden Berkem Ceylan ve Sarper Günsal’ın ziyaretine kadar olan sürede öğrencilerimiz 2023 Tour de France parkurunu detaylı bir şekilde incelediler. Parkurun geçtiği şehirler hakkında kapsamlı araştırmalar hazırladılar. Bu araştırmalar 2. haftanın konuklarıyla paylaşıldı.

Bu etkinlik öncesinde Fransızca derslerinde Tour de France’ın 21 etabı yarışın sunum başlıklarına göre sınıflar tarafından hazırlandı. Editörler öğrencilerimizin hazırladığı etaplardan seçtikleri 2 bölüm üzerinde sunumlarını yaptılar. Dünyanın en prestijli yarışını sunmada  Frankofon olmanın önemini vurgulayarak öğrencilerimize gelecek meslek seçimlerinde bir yol olması adına mesleki kariyerlerinden değerli bilgiler paylaştılar.

Öğrencilerin Sunumları Canlı Yayında

Aynı geçen sene olduğu gibi konuklarımız bu senenin yarışını seyircilerle paylaşırken kendilerine yine St. Benoit Lisesi öğrencilerinin çalışmaları eşlik edecek.

Spor ve kültürün iç içe geçtiği, frankofon dünyasının kapılarını araladığımız bu etkinlikte sıra öğrencilerimizle yapacağımız bisiklet turumuzda!