Hazırlık Sınıfı Öğrencileriyle Eğlenceli Ve Coşkulu Küçük Deneyler

Günlük hayatta Fen Bilimlerini sevdiren bir yöntem

Bu sene 5.si gerçekleştirilen Fen Bilimleri festivalimizin teması, Hareket halinde Fen.
Öğrencileri öğrenimin merkezine yerleştirmek, keşfetmek ve sevmek için uygulama yapmak, bilimsel deneyleri kendi kendine gerçekleştirmek 27 Şubat tarihinde Hazırlık sınıfları öğrencilerine yönelik yapılan çalışmanın amacıydı...

Günlük hayatta hareket halinde Fen

Yetişmekte olan genç bilim insanlarımız, günlük hayatta kullanılan nesnelerin yardımıyla farklı evrenleri keşfedebiliyor. Öğrencilerin yaptığı her deneyin sonunda, ele alınan konu ile ilgili alınan bilgilerin pekişmesi amacıyla, izlenen yol ve elde edilen sonuçlar analiz ediliyor. Bu yöntemle, Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz, Fen Bilimlerine daha kolay eğilebiliyor çünkü öğrenmenin de eğlenceli olabileceğini anlıyorlar.

Farklı deneylerin, uygulamaların merkezinde öğrenciler

Öğretici ve ilgi çekici bu değişik deneyler, etraflarını çevreleyen dünyayı anlamayı, günlük yaşamlarında karşılaştıkları küçük ya da büyük olayları öğrenmek isteyen genç öğrencilerimize hitap ediyor. Fizik ve Kimyayı buluşturan, su, zeytinyağı, deterjan ile yapılan basit fakat şaşırtıcı deneyler.

Birkaç damla limon suyu ile patlayan bir balon, söndükten sonra kendi kendine tekrar yanan bir mum, sirkenin içinde yumuşayan bir yumurta, bir yanardağ, içerisinde sönmüş bir mum bulunan bardaktan çıkan su, kuru buzdan yayılan bir duman bulutu… İşte öğrencilerimizin çok hoşuna giden deneylerden birkaçı.

Bu deneyleri öğrencilerimiz onları izlemeye ve alkışlamaya gelen sınıf arkadaşları önünde kendileri gerçekleştirdi. Öğrenciler için eğlenceli ve eğitici bir gün oldu!