Hazırlık Öğrencileri Çevreye Duyarlı Moda Defilesinde!

12 Aralık Salı günü Siluet salonunda büyük bir heyecan vardı.
İlk defa bu sene düzenlediğimiz “Çevreye Duyarlı Moda Defilesi” kapsamında hazırlık sınıfı öğrencileri podyumdaydı.

Bu etkinliğe nasıl hazırlandılar?

Öğrenciler ilk etapta aşırı tüketim (la surconsommation), tekrar kullanım (la réutilisation), kirlilik (la pollution), geri dönüşüm (le recyclage) ve ileri dönüşüm (l’upcycling/le surcyclage) üzerine öğretmenleri ve arkadaşlarıyla birlikte kafa yordular.

Ardından; aşırı tüketimi engellemek, eskiyi yeniden kullanmak ve dönüştürmek amacıyla ellerinde bulunan eski eşya, eski kıyafet, atılacak diye kenara konan tekstil fazlaları ve atıkları kullanarak kıyafet ve aksesuar tasarlamak üzere gruplara ayrıldılar.

Her grup, aksesuar ve kıyafetlerden oluşan dört parçalık bir koleksiyon hazırladı.

Amaç her bir koleksiyonun renk, herhangi bir detay veya malzeme olarak ortak bir noktasının olmasıydı.

Defile ve Yarışma

Sınıflarda yapılan ön elemenin ardından biri erkek biri kadın koleksiyonu olmak üzere sınıfını yarışmada temsil etmeye hak kazanan toplam 72 parça kıyafet ve aksesuar yarışma günü, öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir jüri önünde coşkulu bir defileyle tanıtıldı. Tanıtımda manken öğrenciler kıyafetleri taşırken sunucu öğrenciler kıyafetler, aksesuarlar ve malzeme türlerine ait yeni öğrendikleri kelime dağarcıkları yardımıyla tasarımları Fransızca olarak sundular. Tasarımlarını, bu tasarımları hangi malzemelerle yaptıklarını ve neden bu malzemeleri tercih ettiklerini anlattılar.

Yarışmanın ardından 215 öğrencinin yaptığı çalışmalar izleyicilere fotoğraf sunumuyla gösterilirken jüri üyeleri en iyi erkek ve en iyi kadın koleksiyonunu seçmek üzere bir araya geldi. Birbirinden başarılı çalışmaları tek tek puanlayan ve en iyileri seçen jüri üyeleri kazananları açıklarken salonda heyecanlı anlar yaşandı.

Kazananlar :

Erkek: Hazırlık F Sınıfından

Kadın: Hazırlık H Sınıfından

Bu projeye dahil olarak çevreye karşı sorumluluk bilinciyle hareket eden ve yaşadıkları dünya için tasarımlarıyla farkındalık yaratmak üzere seferber olan tüm öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür ederiz.