Gün Gün Marburg Eğitim Gezisi

Geçmişle ilgili bir sunum…

07 Aralık Cuma

Öğrenciler ve öğretmenler Almanya’daki sıcak karşılamaları için arkadaşlarına, onların ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür ettiler. 02 -08 Mayıs 2013 tarihlerinde Alman dostlarını İstanbul’da ağırlamak için sabırsızlanıyorlar !!!

06 Aralık Perşembe

Sabah derse girdikten sonra öğrenciler, görme özürlüler enstitüsü BLISTA’yı ziyaret etmişlerdir. Ziyaret sırasında öğrencilere enstitü hakkında yapılan Fransızca sunumun ardından, öğrenciler simülasyon aracılığıyla kendilerini görme özürlülerin yerine koyarak biyoloji dersine girmişlerdir.

Öğleden sonra öğrencilerimizin Alman arkadaşları tarafından davet edildiği veda toplantısı sırasında Alman öğrenciler projelerinin ürünlerini sunmuşlardır.

05 Aralık Çarşamba

Her sabah olduğu gibi, öğrenciler okulda derslere girmişlerdir.
Öğleden sonra Alman arkadaşlarıyla ve öğretmenlerle trenle Franfurt’a gitmişlerdir. Frankfurt Film müzesi, Frankfurt Dom’u, tarihi Belediye Binası (Römer) ve Almanya’nın en büyük yılbaşı pazarını ziyaret etmişlerdir.

Frankfurt

4 Aralık Salı

Marburg’da Grimm yılı olması sebebiyle, sabah Alman ve Türk öğrenciler masallar hakkında pedagojik bir projeye katılmışlardır.
Projenin amacı, Grimm ve Keloğlan masallarındaki kahramanları kullanarak yeni bir masal oluşturmaktır.

Türk masallarını tanıtmak amacıyla, bir öğrencimiz Keloğlan masallarından birini sunmuştur. Almanlarda ise, sanatçı Elke Therre Staal, Grimm masalları karakterleriyle ilgili yaptığı resim çalışmalarını sunmuştur.
Bu sunumlardan sonra 6 gruba ayrılan öğrenciler yeni masallar üretmek üzere çalışmışlardır.

Alman öğrenciler Marburg’da yaptıkları ve ileride İstanbul’da yapacakları çalışmalardan esinlenerek ve çekilen fotoğrafları da ekleyerek, 2012-2013 öğretim yılı için bir takvim hazırlayacaklardır.
Sanatçı Elke Therre Staal’ın izniyle, onun eserleri de takvimlerinde yer alacaktır.

Öğleden sonra, öğrencilerimiz Marburg Şatosu’nu ve “Kasematten” yeraltı siperlerini ziyaret etmişlerdir.
Ayrıca Grimm kardeşlerin evini ziyaret etmişler ve onların şehirdeki izlerini takip etmişlerdir.

Farklı dillerdeki masallar konu alınarak çok güzel bir kültür buluşması yaşanmıştır.

3 Aralık Pazartesi

Geçen cumartesi günü Almanya Marburg’a gelen Saint Benoît Lisesi öğrencileri, Martin-Luther Gymnasium Lisesi öğretmenleri ve haftasonunu birlikte geçirdikleri Alman öğrencilerin aileleri tarafından karşılandılar.

Pazartesi günü, öğrenciler Almanya’daki okul yaşamını keşfettiler : Okulun tanıtımı ve karşılama toplantısının ardından derslere katıldılar.

Pazartesi günü öğleden sonra, öğrenciler Marburg Belediye Sarayı’nda Belediye Başkanı tarafından ağırlanmanın onurunu yaşamışlardır.
Şüphesiz çok güzel bir hatıra olarak kalacaktır.