Grenoble’dan İlk İzlenimler !

MUN - "Kadınlar, barışın aktörleri ve kalkınmanın anahtarlarıdır "

20 Şubat Perşembe günü, MUN Kulübü üyesi on öğrenci Grenoble’a gitmek üzere uçağa bindiler ! Öğrencilerimiz 3 gün boyunca, Externat Notre Dame Lisesi’nin düzenlediği Grenoble, Frankofon Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na (MFGNU) katılacaklar.
Öğrenciler otellerine yerleşip, etrafı gezdikten sonra bizlere ilk izlenimlerini aktardılar...

▪ 21 Şubat Cuma günü Programı :

08.00 – 08.30 : Komite başkanlarının brifingi
08.30 – 10.15 : Delegelerin karşılanması ve komitelerde çalışma
10.15 – 10.30 : Ara / Açılış töreninin yapıldığı salona gidiş
10.30 – 12.00 : Açılış töreni
12.00 – 13.30 : Lobi çalışmalarının başlaması ve delegelerin sıralı öğle yemeği
13.30 – 17.30 : Lobi çalışmaları
15.30 – 15.45 : Ara
17.30 – 18.00 : Komite başkanlarının bilgi alması
18.00 : Konuk edildikleri evlere gidiş

▪ Öğrencilerimizin ilk izlenimleri… :

- Barışan Fırıldak : “Benim için çok faydalı bir deneyim. Özellikle de başka ülkelerin liseli gençlerini tanımak. Bütün gençlerin bu eşsiz deneyimi yaşamaları gerektiğine inanıyorum.

- İlgi Güngör : “Bu benim ilk MUN deneyimim. Başta endişeliydim ama şimdi herşey çok iyi gidiyor. Bugün ilk konuşmamı yaptım.

- Naz Melek : “Bugün Grenoble’daki ikinci gün. Bu benim ilk konferansım olduğu için başlarda korkuyordum. Ancak herşey çok iyi geçti. Ben Sağlık Komitesindeyim. Kendi aramızda tartıştık ve çözümler ürettik. Diğer liselerdeki arkadaşların düşüncelerini dinlemek oldukça ilginçti.

- Ege Süalp : “İyi bir seyahatten sonra, Grenoble’a vardık. Bu küçük şehirde dolaştık. Hayatımda ilk defa Alpleri gördüm ve harika olduklarını düşünüyorum. MFGNU’de bütün etkinlikler çok ilginç. Grenoble’daki bu konferansa katıldığım için çok mutluyum.

- Ali Tezkan : “Benim için bu konferansa katılmak inanılmaz bir deneyim. Gelecek yıl tekrar katılmak isterim.

- Can Bankeroğlu : “Benim için çok önemli bir deneyim. Dünyamızdaki problemler üzerine tartışmayı çok sevdim. Ayrıca değişik ülkelerden gelen diğer liselilerle tanışmak da çok hoşuma gitti.

▪ Detaylı bilgi için … :

Grenoble gezimiz ile ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayınız :
Frankofon Model Birleşmiş Milletler – Grenoble 2014