Frankofon Model Birleşmiş Milletler – Grenoble 2014

MUN - "Kadınlar, barışın aktörleri ve kalkınmanın anahtarlarıdır"

« Kadınlar, barışın aktörleri ve kalkınmanın anahtarlarıdır », ikincisi düzenlenen konferans için seçilen bu tartışma konusu kapsamında, kadınların yaşam koşullarını etkileyen, özgürlük, hak, eşitlik, özerklik, korunma ve çağdaşlık gibi konular ele alınacak. Her zamanki gibi 3 gün boyunca, 21-23 Şubat 2014 tarihleri arasında birleşmiş milletler konferansları düzenlenecek. Sorumluluk bilincine sahip ve Saint Benoît Lisesi’ni temsil etmenin gururunu yaşayan gençlerimiz yeni bir macera yaşayacaklar.

Fransızca MUN kulübü üyeleri olan, Lise 2 ve Lise 3’lerden on öğrencimiz, 20 – 23 Şubat 2014 tarihleri arasında Externat Notre Dame Lisesi tarafından düzenlenen Grenoble Frankofon Model Birleşmiş Milletler Konferansına (MFGNU) katılacaklar.

Bu konferansta, kadınların toplumdaki yeri ve statüsü ile ilgili sorunlar üzerinde durulacak. İlerleme kaydetmek ve daha iyi bir sosyal yaşam için göz ardı edilemeyecek olan bu önemli konu, hiçbir zaman güncelliğini kaybetmeyecek. Öğrencilerimiz Tunus ve İtalya’yı temsil edecekler.

Gençlerimiz bu konferansa, hem kulüp etkinliklerimizde hem de İstanbul’da katıldıkları diğer iki konferansta edindikleri bilgilerle hazırlandılar. Çağdaşlık teması üzerine çalıştıkları MUN (MFINUE) konferansı Saint Joseph Lisesi’nde, diğeri de Üsküdar Amerikan Lisesi’nde düzenlendi.

Öğrencilerimiz farklı ülkelerden gelen 200’den fazla liseliyle fikir alışverişinde bulunacaklar ve komite toplantılarında çözüm önerilerini hazırlayacaklar.

Öğrencilerimiz bu uluslararası etkinlik sayesinde, dünyamızın gerçeklerini ve güncel sorunlarını daha iyi kavrayacaklar. Ayrıca, iletişim dili olarak Fransızcayı kullanarak, kendilerini gerektiği gibi ifade edebilmek ve bilgilerini en iyi şekilde ortaya koyabilmek için çalışacaklar.

Aynı zamanda bu entelektüel gezi sırasında öğrencilerimiz, kendi yaşıtlarıyla ve farklı kültürlerle karşılaşacaklar. Bu durum öğrencilerin bakış açılarının gelişmesine, evrensel boyuta geçmelerine, yaşamın ve çağdaş dünyanın gerçeklerini daha iyi kavramalarına olanak sağlayacak.

Böylelikle, gelecekleri için daha iyi kararlar alacaklar !