Grenoble’da MUN : Öğrencilerimizin Bilgilerini Zenginleştiren Bir Deneyim !

"Kadınlar, barışın aktörleri ve kalkınmanın anahtarlarıdır"

20 - 23 Şubat tarihleri arasında, Fransızca MUN kulübünden 10 öğrenci, Externat Notre Dame Lisesi tarafından düzenlenen Grenoble Frankofon Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na (MFGNU) katılmak üzere Grenoble’a gitti.
MUN Kulübünün amacı, öğrencilerimizin uluslararası bağlamda söz sanatını geliştirmelerini sağlamak ve onlara barış, dayanışma ve hoşgörü gibi evrensel değerleri korumayı öğretmektir.

▪ Gezi dönüşü öğrencilerimizin izlenimleri :

- Yağmur Fazlıoğlu : Grenoble’daki MFGNU konferansı benim ikinci konferansımdı ve benim için sıradışı bir deneyimdi. Bundan böyle diğer Fransızca MUN konferanslarına da katılacağım. Ve elbette seneye tekrar Grenoble’a gelmek istiyorum.- Can Bankeroğlu : Grenoble’daki MFGNU konferansına katıldığım için çok memnunum. Silahsızlanma komitesindeydim. Temsilcilerle, kadının ordudaki yeri hakkında tartıştık. Benim için çok güzel bir deneyimdi. Seneye tekrar katılmak istiyorum.

- İlgi Güngör : Grenoble’daki MFGNU konferansı benim için çok iyi bir deneyimdi. Sağlık komitesindeydim. Aids ve kadınları ilgilendiren hastalıklar hakkında tartıştık. Müzakereler sırasında kelime dağarcığım gelişti ve farklı ülkelerdeki liseli gençlerin bakış açılarını gördüm. Gelecek yıl da yine bu konferansta yer almak istiyorum.

- Ali Tezkan : Bu MFGNU konferansı ve Grenoble’da geçirdiğim üç gün benim için çok yararlı oldu. Birçok yeni konu öğrendim. Seneye bu tecrübeyi tekrar yaşamak güzel olur.

- Ege Süalp : Grenoble MFGNU konferansının ilk gününde kimseyi tanımıyordum ve komitelerdeki müzakerelere katılmak için yeterince cesaretim yoktu. Zamanla söz almaya bile başladım. Benim için çok faydalı bir deneyimdi. Yorucu ama bir o kadar da canlı geçen bu hafta sonunu hiçbir zaman unutmayacağım !