Hazırlık Sınıfları kontenjanımız dolmuştur. 21 Ağustos tarihinde başlayacak Nakil Döneminde kontenjan açılması durumunda sitemizden duyuru yapılacaktır. Bilgi için 0533 810 57 81 numaralı telefondan Suzi Hanım ile konuşabilirsiniz.

Folklor Ekibimiz, Côte d’Azur Uluslararası Halk Dansları Festivali’nde

Mayıs ayında folklor ekibimizden 37 öğrencimiz İtalya’nın San Remo şehrinde yapılan Côte d’Azur Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katıldı. Festivalde öğrencilerimiz ülkemizi ve oyunlarımızı başarıyla tanıttı.

Öğrencilerimiz Farklı Ülke ve Şehirleri Tanıyor

Karbon ayak izini azaltmak ve Avrupa’nın bir bölümünü keşfetmek için otobüs ile gerçekleştirilen gidiş yolculuğunda, öğrencilerimiz 7 ülkeyi ve Sofya, Belgrad, Zagreb, Lubliyana,Venedik, San Remo, Nice, Cannes, ve Monte Carlo  olmak üzere tam 9 şehri ziyaret etme fırsatına eriştiler. Bulgaristan’da, Aleksander Nevski Katedrali, Sırbistan’da tarihi açıdan çok büyük önem taşıyan  Kale Meydanı (Kalemegdan), Hırvatistan’da, St. Mark Kilisesi, Slovenya’da, Preseren Meydanı, İtalya’da; Venedik’te San Marco Bazilikası, Dükler Sarayı, San Remo’da, Santuario Madonna Della Costa, Nice’in yakınındaki eşsiz güzellikte Eze köyü de öğrencilerimizin bu rota üzerindeki durakları arasındaydı.

Halk Oyunları ile Farklı Kültürlerle Karşılaşma

Côte d’Azur Uluslararası Halk Dansları Festivali’nde, toplam 10 ülke temsil edildi. Saint Benoît Lisesinin Folklor Kulübü, Türkiye’yi lise seviyesinde tek Türk ekibi olarak temsil etmekten büyük gurur duydu.

San Remo’da Büyük Kortej ve Tarihi San Remo Merkez Tiyatrosunda Muhteşem Gösteriler

Büyük bir salon, 10 ülkeden 24 ekip, coşku ve heyecan…Tüm bu karmaşık duygular arasında öğrencilerimiz gösterilerini başarıyla tamamladı, diğer ülkeleri de izleyerek farklı kültürleri tanıma fırsatı yakaladılar.  Bu yıl Van, Kırklareli ve Fethiye yöresinden oyunlar  oynandı.

Diğer ülkelerin ekipleri de  ekibimize ve gösterimize büyük ilgi gösterdiler.

Renkli kostümleriyle, öğrencilerimiz, kardeşlik kavramına dayanarak Türk kimliğini ve kültürünü sahnelemek amacıyla el eleydi.

Tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizi yürekten kutluyoruz.

Önümüzdeki yıl, yeni bir Avrupa yolculuğunda görüşmek üzere!