Finlandiya, Romanya, Çin ve Türkiye ile Kültürler Arası Ortak Proje

Dijital okul çantasından tiyatroya

Çin, Finlandiya, Romanya ve Türkiye pedagojik bir projede bir araya geldiler !
Fransıca zümresi bünyesinde üç Lise 1 sınıfı, Helsinki’deki frankofon bir Finlandiya lisesi, Shanghaï Fransız Lisesi ve Romanya’daki A.T. Laurian Lisesi ile ortak düzenlenen uzaktan eğitim projesine katıldılar.
Helsinki, Şangay, Botoşani ve İstanbul... 4 ülke, 4 şehir, 4 lise, dijital eğitim metodu ile sınırları aşarak, dünyaya açılıyoruz !

1. aşama : Türk, Finlandiyalı, Çinli ve Romanyalı öğrencilerle buluşma

Öğrenciler kendilerini tanıtıyorlar, boş zamanlarında neler yaptıklarını anlatıyorlar ve video, audio ve fotoğraflarla liselerini tanıtıyorlar.

2. aşama : Türk ve Finlandiyalı masal kahramanlarının keşfi

Tüm öğrenci grupları kendi kültürlerine ait bir masal kahramanının fotoğrafını seçtikten sonra, bu kahramanın fiziki ve kişisel özelliklerini tanıtan bir ses kaydı hazırlıyorlar. Ayrıca anlatım şemasına bağlı kalarak birkaç satırda masalı anlatıyorlar.

3. aşama : Kültürler arası bir masal yazma

Öğrenciler seçtikleri yabancı bir masalın özetinden yola çıkarak, farklı bir kültüre ait iki kahramanın yer aldığı yeni bir masal yazıyorlar.

4. aşama : Frankofoni için sahneye çıkıyorlar

Profesyonel üç komedyenin yardımıyla, Lise 2 ve Lise 3 öğrencileri bu masallardaki unsurlara yer vererek bir oyun sahnelemek amacıyla kültürler arası masallardan esinleniyorlar.

Farklı milletlerden öğrenciler uzaktan, eş zamanlı ve fransızca olarak Türkiye, Finlandiya, Çin ve Romanya kültürlerine özgü masallar ve masal kahramanları üzerine çalışıyorlar.
Paylaşımların merkezinde olan kültürel keşif sayesinde, fransızca etrafında kültürler arası bir çalışma yapılıyor.

Anahtar kelimeler : iş birliği, kültürler arası, eş zamanlı, tiyatro.
Kullanılan araçlar : Moodle, thinglink, googledoc.

Uluslararası boyuttaki bu projede rol alan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz !