Eskrim Turnuvası : Cumhuriyet Kupası

Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz !

Eskrim Kulübü öğrencilerimiz için düzenlenen "Cumhuriyet kupası - Eskrim turnuvası", 25 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Eskrim sporu, Saint Benoît Lisesi'nde bir gelenektir. Her yıl, öğrencilerimiz ulusal yarışmalarda yer almaktadırlar.

Eskrimde kural basit : iki rakip, Flöre, Epe veya Sabr (kılıç) ile yarışır. Hedef ? Eldekinin ucuyla rakibe baskı yaparak en fazla dürtüş sayısını almak. Bunu da rakip tarafından dokunulmadan başarmak !

Bu spor dalında, zihin de işin içine girmektedir ve sporcuya özgüven vermektedir. Uzun bir eğitimle kazanılan teknik kabiliyetler de eskrimin temelini oluşturmaktadır. Eskrim, saygı, kendini kontrol etme, esneklik, dikkatlilik gibi değerleri içeren kapsamlı bir spordur.

Öğrencilerimiz, diğer sporlarda olduğu gibi bu sporda da kendilerini gösterdiler !

İşte turnuvanın sonucu :

Bayan Epe branşında

1. Aşkın – 11A
  2. Nehir – 11A
  3. Öykü – 9G

Bay Epe branşında ise

1. Sühan – 10C
  2. Efe – 9B
  3. Deniz – 9A oldular.

Öğrencilerimizi kutluyoruz !

Daha fazla bilgi için : Lisemizin Bir Kulübüne Yakın Bakış : Eskrim, Bir Savunma Bilimi…