Ediz Hafızoğlu Konser – Öğrencilerle Masterclass

Saint Benoît Lisesi Silüet Salonu Ediz Hafızoğlu’nu ağırladı. Sanatçı konser öncesi de öğrencilerle bir masterclass gerçekleştirdi.

Müzikseverler 14 Aralık Salı akşamı Saint Benoît Lisesi’nin Silüet Salonu’nda, Türkiye’nin en önemli davulcularından Ediz Hafızoğlu’nun ‘’Nazdrave Projesi’’ konserinde bir araya geldiler.

Türkiye caz sahnesinin en başarılı davulcularından biri olarak kabul edilen Ediz Hafızoğlu gecede, cazdan rock’a, metalden deneysele ve Balkan müziğine uzanan farklı stillerin izlerini taşıyan ve büyük ilgi gören albümleri ‘’Nazdrave’’ ve ‘’13’’ den parçalar icra etti. Ediz Hafızoğlu’na vokalde Bidar, tuşlu çalgılarda Adem Gülşen, tenor saksafonda Engin Recepoğulları, bas gitarda Orhan Deniz, trombonda Bulut Gülen eşlik etti.

Sabah masterclass’a katılan bir öğrencimizin sunumu ve sanatçıları takdimiyle başlayan gecede, müzikseverler müzisyenlerin  solo ve beraber performanslarını dakikalarca alkışladılar.

Öğrencilerle Masterclass

Ediz Hafızoğlu konser öncesi okulumuzun öğrencileri ile bir masterclass gerçekleştirdi.

Türkiye caz sahnesinin en önemli davulcularından Ediz Hafızoğlu ile bir araya gelip, onunla sahede çalma şansına sahip oldular. Ediz Hafızoğlu kendi müzikal yolculuğundan da bahsederek, hayal kurmanın, hedef belirlemenin ve bu hedef doğrultusunda her gün düzenli çalışmanın öneminden bahsederek öğrencilere ilham verdi.

Sanatçı müzik türlerinden bahsederken, öğrenciler sahnede bu türlerde denemeler yaptılar. Bu atölyeye katılan öğrenciler bu kıymetli çalışmadan çok memnun kaldıklarını ve bu çalışmaya izin veren Saint Benoît Lisesi okul müdürü Sébastien Masin’e teşekkürlerini sundular.

Şimdi de öğrencilere kulak verelim:

“Atölyede öncelikle deneyimin ve müzik teorisi hakkında bilgi sahibi olmanın önemini anladım. Davul, bas ve gitarın oluşturduğu çok sesli çalışmada hangi detayların önemli olduğunu, doğaçlama yapabilmenin ne kadar değerli olduğunu açıkladı bize Ediz Bey. Böylelikle, müziği icra ederken dikkat edilmesi gereken hususları daha iyi anladım. Benim gözümde iki ders saatinde yaptıklarımız çok özeldi. Hocalarıma ve Ediz Bey’e çok teşekkürlerimi iletiyorum.”

Defne-L2

Müzikle içli dışlı biri olarak Ediz beyle tanışmak benim için büyük bir zevkti. Kendisine kariyeri, müziğe olan bakış açısı hakkında bize katkı sağlayacak sorular yönelttik ve bizi yönlendirdi, yeni ufuklar açtı. Sonradan aramızdan birkaç kişiyle beraber farklı müzik janrılarından ve kendi aramızda senkronize olmamıza yardım ederek müzik yaptık. Çok eğlenceli ve aynı zamanda öğretici bir müzik atölyesi gerçekleştirdik.

Arda-L2

“Katıldığımız bu atölye bana birlikte müzik yapmak için öğrenmem gereken önemli noktaların farkına varmamı sağladı. Daha önce bir araya gelmemiş kişilerin müzik sayesinde ortak paydada buluşmasına tanık olduk ve ortaya çıkan müziği dinledik. Oldukça faydalı bir atölye oldu.”

Ata-L3