Disiplinler Arası Haber Programı Projesi – Lise 1 Öğrencileri ve Finlandiya

Dijital proje "FLE / DNL"

Fransızca, fen ve matematik zümreleri iş birliği ile tüm lise 1 öğrencileri bir haber programı hazırlayarak, Helsinki Frankofon Finlandiya Lisesi’ndeki arkadaşlarının değerlendirmesine sundu.

Helsinki Frankofon Finlandiya Lisesi iş birliğiyle !

Derslerimizin amacına bağlı kalarak, beş farklı aşamada bireysel bir çalışma yürüten 9. sınıf öğrencilerimiz, kameraman, sunucu, özel muhabir ve bilim muhabiri rollerini üstlenerek 3 ana başlıktan oluşan bir haber programı gerçekleştirdiler :
1. Röportajlar
2. Güncel olaylar
3. Bilim

Fransızca, fen, matematik öğretmenleri, kütüphane sorumluları ve iletişim bölümünün gözetiminde yürütülen öğrenci çalışmalarının son hali Helsinki Frankofon Finlandiya Lisesi’ndeki iki dil bilen öğrencilerin değerlendirmesine sunuldu.

Ve işte ödül alanlar… :

En iyi haber – B sınıfı

En iyi sunucu – A sınıfı

Daha detaylı bilgi için, Disiplinlerarası SB blogunu ziyaret edebilirsiniz : BURAYA tıklayınız.